Dışarıda bir hafta bile kalsa kesinlikle bayatlamayacak! Evde bayatlamayan lavaş yapımı

Evde hem pratik hem de bayatlamayan bir yavaşça yapmak istiyorsanız sizlere harika bir tarifle geldik. Bir hafta boyunca dışarıda tutsanız bile asla tazeliği bozulmayacak mis gibi ev yapımı lavaş tarifi…

24.04.2024-13:23 - (Son Güncelleme: 24.04.2024-17:17) Dışarıda bir hafta bile kalsa kesinlikle bayatlamayacak! Evde bayatlamayan lavaş yapımı

Evinizde hem basit hem de lezzet dolu bir lavaş yapmak istiyorsanız; müjdenizi isteriz! Asla bayatlamayacak, bir hafta dışarıda kalsa bile aynı lezzetini koruyacak lavaş tarifi açığa çıktı. Evinizde bulunan malzemelerle yapacak olduğunuz pratik, 15 dakikada hazır olacak bu tarif sayesinde lavaşla olan bütün lezzetleri yapmanız mümkün. Sabah kahvaltılarında da ekmek derdine son verecek bu lavaş tarifi için; un, zeytinyağı, tuz ve suyunuz varsa hazırlaması çok basit. İşte yalnızca 4 malzemeyle yapabileceğiniz bayatlamayan lezzet dolu lavaş tarifi…

Ev yapımı lavaş tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ölçüsünde su
  • 2 – 3 yemek kaşığı ölçüsünde zeytinyağı 
  • 1,5 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 4 – 4,5 su bardağı ölçüsünde un

Dışarıda bir hafta bile kalsa kesinlikle bayatlamayacak! Evde bayatlamayan lavaş yapımı

Ev yapımı lavaş nasıl yapılır?

  1. İlk etapta derin bir kabın içerisine ununuzu alın. 
  2. Üzerine zeytinyağı, su ve tuz eklemesi yapın.
  3. Hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde etmeye özen gösterin. 
  4. Hamurunuz kıvamına geldiği zaman 12 eşit parçaya bölerek güzelce yuvarlayın. 
  5. Her parçayı tava büyüklüğünde oklava ya da merdane yardımıyla açın.
  6. Yağsız tavanın üzerinde arkalı önlü şekilde pişirin.
  7. Pişen lavaşlarınızı üst üste dizerek kurumaması için temiz bir bez yardımıyla üzerini örtün. Ardından dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal