Dışarı adım bile atmayın: Meteoroloji’den yüksek sıcaklık alarmı! Termometreler 8 derece birden yükselecek

Meteoroloji bugün için bazı illere sağanak yağış uyarısı yaparken yarın içinse yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Buna göre sıcaklıklar yarından itibaren 3-8 derece yükselecek. İşte 18 Ağustos 2024 hava durumu…

18.08.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 18.08.2024-10:47) Dışarı adım bile atmayın: Meteoroloji’den yüksek sıcaklık alarmı! Termometreler 8 derece birden yükselecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Türkiye'nin doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra Erzurum, Bingöl, Muş ve Ağrı ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor. Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor, bu durum hava kalitesini etkileyebilir.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklıklarının iç bölgelerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, Akdeniz ve Ege kıyılarında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerinden esmesi, ancak Akdeniz kıyıları ve güneydoğu bölgelerinde güneyden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Dışarı adım bile atmayın: Meteoroloji’den yüksek sıcaklık alarmı! Termometreler 8 derece birden yükselecek

Hava sıcaklıkları en az 3 derece artacak

Önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu yüksek sıcaklıklar özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için tehlike oluşturabilir. Bu nedenle, 11.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıldı.

18 Ağustos 2024 hava durumu

Bazı illerde beklenen hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar şu şekilde:

Ankara: Az bulutlu ve açık, 31°C

İstanbul: Az bulutlu ve açık, 31°C

İzmir: Az bulutlu ve açık, 35°C

Adana: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu, 37°C

Antalya: Az bulutlu ve açık, 36°C

Samsun: Az bulutlu, 31°C

Trabzon: Az bulutlu, 29°C

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, 38°C

Bu tahminler doğrultusunda, özellikle sıcak havanın etkili olduğu günlerde vatandaşların dikkatli olması ve gereken tedbirleri alması önem arz etmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal