Diş Kaplama

Dişlerin güzelliği yaşı, mesleği, cinsiyeti ne olursa olsun her bir birey için önemlidir.Günümüzde ağzında problem yaşayan birçok kişinin tercihi diş kaplama… Eskiden diş kaplaması olarak kullanılan porselenlerin yerine ise, teknolojinin gelişmesi ile zirkonyum aldı.İşte tüm merak edilenler haberimizde...

23.05.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-09:45) Diş Kaplama

Dişlerin güzelliği yaşı, mesleği, cinsiyeti ne olursa olsun her bir birey için önemlidir.Günümüzde ağzında problem yaşayan birçok kişinin tercihi diş kaplama… Eskiden diş kaplaması olarak kullanılan porselenlerin yerine ise, teknolojinin gelişmesi ile zirkonyum aldı.İşte tüm merak edilenler haberimizde..

DİŞ KAPLAMA NEDİR? NASIL YAPILIR

Aşırı madde kaybı olan dişlerde, kanal tedavisi olan dişlerde veya diş eksikliği gibi durumularda dişlerin üzerine porselen kaplama veya zirkonyum diş bazen de  porselen diş köprüsü veya zirkanyum köprüsü uygulanır.
Diş kaplaması dişe zarar vermez aksine yapıldıklarında dişinin ömrünü uzatabilirler. Estetik nedenlerle dişlerin kaplanması tamamen hastanın isteği ve beklentisi ile uygulanır. Günümüzde metal destekli kaplamaların yerine  estetik zirkonyum destekli diş kaplamaları tercih edilmektedir. Zirkonyum destekli diş kaplamalarda kesilmesi gereken diş miktarı metal porselen diş kaplamalarına göre daha azdır. Metal altyapılı porselen kaplamalar diş eti kenarında gri bir yansıma yapabilir. Bu renk yıllar içerisinde koyu mor dişeti rengine dönüşmektedir. Zirkonyum larda altyapı maddesi beyaz olduğu için diş eti kenarında renk değişikliği oluşmaz. Gerek zirkonyum alt yapılı gerekse metal alt yapılı diş kaplamalarında üstyapı porselen olarak  uygulanır.

Diş kaplamalarının hazırlanması için en az 2 en çok 4 seans işlem yapılması gerekebilir. Öncelikle dişler köprü veya kaplama için hazırlanır. Dişlerin üzerinden yapılan aşındırmayla dişler küçültülür ve ağzın ölçüsü alınır. Alınan ölçü laboratuvarda önce altyapı metal veya zirkonyum olarak hazırlandıktan sonra kapanışın ve kesik dişlerin durumuna göre ihtiyaç varsa prova için diş hekimine gönderilir.

İhtiyaç olmayan durumlarda bu alt yapının üzerine estetik porselen kısım hazırlanır ve ağızda provası yapılır. Diş kaplaması yapılan dişlerde bazen kanal tedavisi yapılması gerekebilir. İleri derecede hassasiyet yapan veya gece kendiliğinden ağrıyan dişlerde kanal tedavisi çözüm olabilir. Ancak kaplama yapılan her dişe kanal tedavisi yapılması gerekmez. Çünkü kanal tedavisi sırasında da oluşabilecek komplikasyonlar nedeniyle dişi kaybetme riski olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın



YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal