Diş Eti Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır? Diş Eti Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dişlerimizi bir arada tutan diş etleri, gerekli bakım görmediğinde bazı hastalıklara neden olabilir. İltihaplanmaya da müsait olan diş etlerinin bakımı nasıl olmalıdır? Diş eti hastalıklarının tedavisinde neler yapılmalıdır? Gelin içeriğimize birlikte bakalım.

05.07.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-10:48)

Problemli diş etlerinin rengi pembelikten kırmızılığa doğru değişir. Şişmeye başlar ve ileri boyutlara ilerledikçe diş etleri çekilmeye başlar. Çekilen diş etlerine tutunamayan dişler yavaş yavaş dökülmeye başlar.

DİŞ ETİ BAKIMI NASIL OLMALI?  

Diş eti aynı zamanda iltihaplanmaya oldukça müsaittir. Diş etlerine iyi bakmak için ilk önce ağız bakımı ve diş bakımı mühimdir. Ağız ve dişler yemek kalıntılarından muhakkak etraflıca temizlenmelidir. En az iki defa dişlerin fırçalanması gereklidir. Bunun yanında dişlerin arasındaki kalıntılar diş ipi ile alınmalı ve en son gargara yapılmalıdır. Her gargara günlük kullanıma uygun değildir bunu da bilmek gerekir.

Tuzlu su karışımı yapıp bunu gargara olarak kullanmak da oldukça doğru bir yöntemdir. Bu sayede ağızdaki kalıntılar bakteri oluşturur ve oluşan bakteriler dişlerde çürüklere sebep olmaz. Bildiğiniz gibi çürük dişler diş etlerine de zarar vermektedir. Eğer müdahale edilmezse dişteki çürükler bir süre sonra diş etlerinde iltihaplanma da meydana getirmektedir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal