Dış basının gözü Türkiye’de F-16 hamlesi tedirginlik yarattı

Bir süredir gündemde olan F-16 süreci hakkında yaşanan son gelişmeler, dış basında yankı uyandırdı. Türkiye’nin savunma sistemlerini yakından takip eden kaynaklar, Türkiye’nin yakın zamanda en güçlü ordulardan birine sahip olacağına dikkat çekti. İşte detaylar…

02.08.2023-09:53 - (Son Güncelleme: 02.08.2023-10:02) Dış basının gözü Türkiye’de F-16 hamlesi tedirginlik yarattı

Türk savunma sistemi dış basında dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak F-16 Blok uçağı ÖZGÜR’ü yakından takip eden kaynaklar, Türkiye’nin kısa zamanda en güçlü ordulardan birine sahip olacağını belirterek, ülkemizde yapılan son çalışmalara dikkat çekti. ABD menşeili savunma sanayii gazetesi The Defence Post, Türk savunma sanayiindeki F-16 geliştirme protokolünü ele aldı.

F-16 hamlesi dünya basınında 

Akşam’da yer alan habere göre; Türkiye'nin F-16 filosu için yerli yükseltme programının ikinci aşamasını resmen başlattığını duyuran gazete, "Türk Hava Kuvvetleri2nin F-16 Blok-30/40/50 jetleri Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen ÖZGÜR 2 programı kapsamında modernize edilecek" ifadelerine yer verildi. Gazete’de F-16 üzerinde yapılan iyileştirmelerin altını çizerek, "F-16 Blok 30/40/50 uçaklarının yapısal ve aviyonik modernizasyonlarının kapsamını artırmayı hedefliyor" açıklamasında bulundu. Blok-30 yükseltmelerinin arasında ise minyatür bombalar, Gökdağan ve Bozdoğan füzeleri, bir mühimmat güdüm kiti ve yeni nesil radarın yer aldığına da dikkat çekildi. 

F-16 Blok 30 savaş uçaklarına uygulanan aviyonik modernizasyon projesi Nedir

Milli Görev Bilgisayarı,

Sistem Arayüz Birimi,

Kokpit Üst Ön Kontrol Paneli,

Yakıt Hidrolik Göstergesi, Motor Gösterge Ekranı,

Acil Durum Göstergesi,

Milli Ses Emniyeti Cihazı,

Milli Dost – Düşman Tanımlama (IFF) Sistemi,

Çok Modlu Alıcı,

Ataletsel Seyrüsefer Sistemi,

Arayüz Körleme Birimi,

Orta Kokpit Göstergesi ve Renkli Çok İşlevli Gösterge entegrasyonunu kapsıyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal