Dilruba Kayserilioğlu'nun Soruşturması Tamamlandı: Hapis Cezası Belli Oldu!

Sokak röportajında seçmenlere ''geri zekalı'' diyen Dilruba Kayserilioğlu için yürütülen soruşturma tamamlandı. Dilruba için ''halkın bir bölümünü aşağılamak'' suçundan 7,5 ay hapis cezası verildi.

03.09.2024-11:15 - (Son Güncelleme: 03.09.2024-15:21) Dilruba Kayserilioğlu'nun Soruşturması Tamamlandı: Hapis Cezası Belli Oldu!

İzmir'de bir sokak röportajında konuşan Dilruba Kayserilioğlu, AK Partili seçmene ''geri zekalı'' demişti. 

Verdiği röportajın ardından tutuklanan Dilruba, geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 


4.5 Yıl Hapis Cezası İstendi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kayserilioğlu hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Cezası Belli Oldu

Dilruba Kayserilioğlu, ''halkın bir bölümünü aşağılamak'' suçundan 7,5 ay hapis cezası aldı.


CHP Protokolde Ağırlamıştı

Geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, CHP'li yetkililer tarafından, 93.'sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'na davet edilmişti. Onur konuğu olarak giden Dilruba, CHP tarafından protokolde ağırlanmıştı.

Dilruba Kayserilioğlu'na teşekkür eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklaması;

''Ben yerel seçimlerde sonra birkaç ziyaret ve açılış dışında uzun süre İzmir’de olamadım. Bugün burada olmak kıymetli. Ben bugün burada bizimle olan birini anmak istiyorum. İzmir zaman zaman haklı tepki gösteren, hak ettiğini almadığında sözünü esirgemeyenlerin kenti. İzmir’de bir kardeşimiz bir mikrofona birkaç şey söyledi. Biz dün onu cezaevinde ziyaret ettik. Ben çok emin bir şekilde şunu yaptım. Cezaevine gidip de kapının önüne çıkıp da şunu da yapacağız, onu da yapacağız demek yerine ‘Haksızlığa itiraz etmek önemli bir meseledir.''

''CHP Düşünce Özgürlüğünü Sonuna Kadar Savunuyor''

''Bir de cezaevinde bir davet yaparsanız o davet kısa sürede karşılığını bulur. ‘Dilruba, sen buradan çıkacaksın. Ben kapının önünde bir konuşma yapacağım. Seni de davet edeceğim.’ Sen buradan çıkıp partimizin kuruluş yıl dönümü kutlamalarında bizimle olacaksın’ dedim. Dilruba’ya koruma memurlarının yanında dedim ki ‘Burada racondur. Ziyarete gelen iade-i ziyarete gitmen lazım’ dedim ‘İnşallah Özgür Bey’ dedi. Kendisi 24 saat olmadan iade-i ziyarete geldi. İyi ki varsın Dilruba. CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor.''



Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal