Dilruba Gece Saatlerinde Tahliye Edildi! Ailesi Haber Verilmemesine Tepki Gösterdi!

Sokak röportajında söyledikleri gerekçesiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gece yarısı tahliye edildi.

30.08.2024-11:42 - (Son Güncelleme: 30.08.2024-12:03) Dilruba Gece Saatlerinde Tahliye Edildi! Ailesi Haber Verilmemesine Tepki Gösterdi!

Sokak röportajındaki sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, avukatı ve ailesine haber verilmeden gece yarısı tahliye edildi. Gece saatlerinde tahliye edilen Dilruba, belediye otobüsü gelmeyince yoldan geçen bir vatandaşın telefonundan annesini aradı. Akrabaları tarafından cezaevi önünde alınan Dilruba ailesine kavuştu.

''Haber Verilmeden Tahliye Ettiler''

Kızları Dilruba'nın tahliyesine mutlu olan ancak gece yarısı kendilerine haber verilmemesini eleştiren anne Aysel Kayserilioğlu, ''Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor." açıklamasında bulundu.

''Ya Başına Bir İş Gelse''

Anne Kayserilioğlu, ''Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. 'Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler' dedi. Arkadaşları vardı. Onları aradım o şekilde gidip aldılar. Bir genç kız. Ya başına bir iş gelse orada. Tenha bir yer. Orası suçluların olduğu bir yer. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak.''

Ne Olmuştu?

Sokak röportajında kullandığı sözler nedeniyle  ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'' ve ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçlarından tutuklanan Dilruba, bu suçlamalarla yargılanmasına devam edilecek. 

Dilruba,  ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tahliye edilirken, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan ise tutuklu yargılanmasına karar verilmişti. Dilruba, 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

Özgür Özel'den Dilruba Açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliyesine ilişkin olarak, "Yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir" düşüncesini dile getirdi. Özel dün Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmişti.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir. Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız." dedi.

Genel Müdürlüğü İddiaları Yalanladı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, gece saatlerinde tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliyesinin ailesine ve avukatına haber verilmediğine yönelik çıkan iddiaları yalanları. Genel müdürlükten yapılan yazılı açıklamada tutuklunun tahliye müzekkeresinin aynı gün saat 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düştüğü ve bunun üzerin tahliye işlemlerinin hemen başlatıldığı belirtilerek, tutuklu Dilruba'nın saat 20.00 sıralarında tahliye edildiği aktarıldı. Açıklamada, “Adı geçen tutuklunun emanete alınan eşyaları arasında cep telefonu bulunmadığı tespit edilmiş, resmi uygulama gereğince kişisel eşyaları ile bir miktar parası kendisine eksiksiz olarak teslim edilmiştir. Tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır. Yasal zorunluluk olmamasına rağmen maddi durumu olmayan veya ulaşım güçlüğü yaşadığını beyan eden bütün tutuklulara kurum idaresince gerekli yardım sağlanmaktadır. Adı geçen tutukluya da jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edilmiştir. Kampüs önünde Aliağa ilçe merkezine sürekli giden toplu ulaşım araçları bulunduğundan ilçe merkezine ulaşım sorunu yaşanmamaktadır. Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup, bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir" denildi.




Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal