Dilekçe hangi kalemle yazılır, kalem ne renk olmalıdır?

Resmi bir kuruma müracaat etmek için gerekli olan bir belge olan dilekçenin hangi kalemle yazıldığı insanların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki Dilekçe hangi kalemle yazılır, kalem ne renk olmalıdır? İşte sorunun cevabı...

26.03.2022-19:17 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-19:17) Dilekçe hangi kalemle yazılır, kalem ne renk olmalıdır?

Devlet kurumlarına başvuru, şikayet, talep veya öneri gibi sebeplerle başvuru yapmak isteyen kişiler ciddi bir dille ilgili kurumlara gönderdiği yazılara dilekçe adı verilir. Belirli bir düzende yazılması gereken dilekçelerin verildiği kurumunun dilekçenin içeriğini ciddiye alması için dilekçelerin yazım kurallarına harfiyen uyması gerekmektedir. Bir çok insan dilekçelerini hangi kalemle hazırlamaları gerektiğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor.

Dilekçe hangi kalemle yazılır, kalem ne renk olmalıdır?

Dilekçe nasıl yazılır

Temiz bir A4 boyutunda kağıda yazılması gereken dilekçelerin hangi kuruma veya kişiye yazıldığı dilekçe içerisinde belirtilmelidir. Dilekçenin girişinde dilekçeyi yazan kişinin ad, soyad gibi kişisel bilgileri yer almalı ve dilekçenin amacını kısa ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesinin ardından dilekçe saygı belirten sözcüklerle tamamlanmalıdır.

Dilekçenin hazırlanmasından sonra dilekçenin hazırlandığı kağıdın sağ üstüne tarih yazılırken, sağ alt kısma ise alt alta gelecek şekilde ad-soyad, T.C. kimlik numarası ve imza eklenmelidir. Dilekçeyle birlikte gerekli olduğu takdirde dilekçede yazan konuyla ilgili ek dosya ve belgeler eklenir.

Dilekçeyi yazan kişinin siyah veya kırmızı renk kalem kullanmaması gerekmektedir. Resmi kurumlar mavi tükenmez kalemle hazırlanan dilekçeleri kabul etmektedir. 

YORUM YAZ..
Modal