25.01.2024-09:26 (Son Güncelleme:25.01.2024-09:26)


1

Türkiye gündemini, kah yeni gelişmelerle kah gönderdikleri mektuplarıyla aylardır meşgul etmeye devam eden Polatlar'ın kaderi, bugünkü mahkeme kararıyla belli olacak. İnsanların artık görmekten usandığı bu isimlerin serbest kalıp kalmayacakları açıklanacak.



2

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Sevim Alan, Polatların avukatı Hüseyin Kaya ile adliyedeki süreci anbean paylaştı.



3

Sosyal medyada paylaştığı lüks hayatı ve gösterişli yaşantısıyla dikkatleri üzerine çeken Dilan Polat, geçtiğimiz aylarda kendisiyle birlikte ailesinin de araştırılmaya başlamasıyla gündemde büyük bir yankı uyandırmıştı. MASAK tarafından incelenen Dilan Polat ve ailesi, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi konularla suçlanarak, güzellik merkezlerinin ve sosyal medyanın adeta fişini çekmişti. Kendileri gibi geride kalan tüm fenomenlerin de teker teker incelenmesinin ilk adımını atan çift, aylardır Türkiye'nin gündeminden düşmüyordu. 1 Kasım günü eş zamanlı olarak şaşalı villalarına düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çifti, beraberinde adı geçen isimlerle birlikte tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.



4

Tutuklanan çift hakkında sayısız iddia gündeme gelmeye devam ederken, evlerinin bahçeleri ve arsalarının kazılmasından tutun da Dilan Polat'ın annesinin mezarının açılmasına kadar pek çok şoke eden olay yaşanmıştı. Bu süre zarfında çiftin avukatları da defalarca değişmişti. Ahmet Gün itirafçı olurken, Polat çiftinin yeni avukatı artık Hüseyin Kaya'ydı. Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı olan Hüseyin Kaya, sosyal medyada yedek hesapları üzerinden de paylaşımlar yaparak gösterdiği bu çabayla herkesi şaşırtmıştı. Hatta çiftin yaşadıklarını anlatmak adına programlara dahi çıkmıştı



5

Gündemin üç büyük davası Gökalp Kökçü'den alınmış ve üç farklı savcıya atanmıştı. Gökalp Kökçü önce Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine getirilmiş, ardından istifa ettiği öğrenilmişti. Polat davasına bakacak olan yeni savcının Ahmet Çolak olduğu öğrenilmişti. Aylardır ne olacak, ne bitecek diye herkesin bir gözünün üstünde Dilan Polat-Engin Polat davası hakkında bugün Sevim Alan bir paylaşım yaptı.



6

Herkes sabırsızlıkla beklerken, Dilan Polat davasında kararın yarın açıklanacağı ortaya çıktı.



7

Sevim Alan ve çiftin avukatı Hüseyin Kaya yarın Polat Davası kararını öğrenmek ve açıklamak için yeniden mahkemeye gidecek.



8

Tutukluluk sürecine ilişkin son karar da böylece verilmiş olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR