Dicle Hastanesi’nde panik anları: 55 sağlık çalışanı ve refakatçi zehirlendi

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde dün öğle saatlerinde verilen hastane yemeklerinden zehirlenen sağlık çalışanları ve refakatçiler acil serviste tedavi altına alındı. Yemeklerden 55 kişinin zehirlendiği tahmin ediliyor.

18.07.2024-14:07 - (Son Güncelleme: 18.07.2024-14:07) Dicle Hastanesi’nde panik anları: 55 sağlık çalışanı ve refakatçi zehirlendi

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde dün öğlen yemeği olarak pilav üstü döner, çorba, aşure ve salata servis edildi. Bu yemekleri tüketen hastane personeli ve bazı refakatçiler, akşam saatlerinde ishal, kusma ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Şu anda 55 kişinin tedavisi devam ediyor ve Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl ve ilgili sendika temsilcileri hastaneye gelerek bilgi aldılar. Yemeklerden numune alınarak olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Araştırma başlatıldı

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, "Hastanemizde görevli bazı personellerimiz, mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle acil servise başvurdu. İlk değerlendirmeler basit bir besin zehirlenmesi ihtimaline işaret ediyor. Personellerimizin durumu kontrol altında ve gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı. Olayın nedeni hakkında ayrıntılı bir araştırma başlatıldı ve sonuçlar en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.

Dicle Hastanesi’nde panik anları: 55 sağlık çalışanı ve refakatçi zehirlendi

Numuneler inceleniyor

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Böçkün, “Yemekleri tüketen bazı çalışanlarımız ve hasta yakınları, 6-7 saat sonrasında ishal, bulantı ve kusma şikayetleri yaşadı. Resmi olarak 55 kişinin bu şikayetlerle hastaneye başvurduğunu öğrendik. Numunelerin incelenmesi süreci başlatıldı ve biz de konunun takipçisi olacağız” dedi.

DİSK Dev-Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümit Umdu ise, “Sabah mesai saati başlamadan telefon aramaları aldık. Hemen acil servise geldik ve arkadaşlarımızın durumunu kontrol ettik. Kalabalık olduğu için yetkililerden destek istedik. Konuyla ilgili olarak tutanak tuttuk ve bu tutanağın takipçisi olacağız” dedi.

Olayla ilgili ayrıntılı bir inceleme yapılıyor ve yetkililer gıda zehirlenmesinin nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Hastane yönetimi ve ilgili sendikalar, durumu yakından takip ederek gerekli önlemleri alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal