Devlet Korumasındaki Gençler İçin Kamuya Atama Töreni

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasındaki gençlerin kamuya yerleştirilmesi töreninde duygusal anlar yaşandı.

30.09.2024-13:56 - (Son Güncelleme: 30.09.2024-13:56) Devlet Korumasındaki Gençler İçin Kamuya Atama Töreni

Devlet Korumasında Yetişen Gençler İçin Atama Töreni

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasında yetişmiş gençler için düzenlenen kamuya atama töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Törende, 729 gencin kamu kurumlarına atanması gerçekleştirildi.

Güzel Bir Gelecek İnşa Ediyorlar

Göktaş, konuşmasında, "Attığımız güçlü adımlarla kurumlarımızda büyüyen gençlerimizin kendileri için güzel bir gelecek inşa etmelerine büyük bir mutlulukla şahitlik ediyoruz." dedi.

Öncelikler Çocukların Gelişimi

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerini destekleyecek programlar yürüttüklerini vurgulayarak, koruma altındaki çocukların iyi bir gelecek için hazırlandıklarını belirtti.

Üniversiteye Yerleşen Çocuklar

Bakan, "Bu yıl korumamız altında yetişen çocuklarımızdan 421'i üniversiteye yerleşti," diyerek bu başarıların Türkiye Yüzyılı hedefleri açısından önemini açıkladı.

Spor ve Eğitim Desteği

Kuruluşlarda kalan 2 bin 112 çocuğun lisanlı sporcu olarak spor kulüplerinde eğitim aldığını belirten Göktaş, 30'unun milli sporcu olduğunu ifade etti. Ayrıca, İŞKUR ile yapılan eğitim çalışmalarıyla 62 bin 838 gencin kamuda istihdamının sağlandığını belirtti.

Gençlere Destek Sürecek

Bakan Göktaş, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Sevgili gençler, bugün hayatınızın en önemli başlangıcını yapıyorsunuz. Bizim inancımızla sizler, hayata atılıp başarıya ulaşacaksınız," dedi.

Kısa Film Gösterimi

Programa, İstanbul'daki Ağaçlı Çocuk Evleri Sitesi'nde koruma altında yetişen çocukların ragbi sporuna hazırlanmalarını konu alan "Benim Hikayem" adlı kısa film gösterimi ile devam edildi. Törende Bakan Göktaş'a ragbi takımından bir hediye verildi.

Atama töreni sırasında bazı gençlerin duygusal anlar yaşadığı gözlemlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta gerçekleşen

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta gerçekleşen "Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"ne katıldı. Bakan Göktaş, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal