Devlet Bahçeli'den Ziya Gökalp ve Türk-Kürt Kardeşliği Vurgusu

Bahçeli, Ziya Gökalp Sempozyumu'nda Türk ve Kürtlerin kardeşliğini vurguladı.

26.10.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-16:33) Devlet Bahçeli'den Ziya Gökalp ve Türk-Kürt Kardeşliği Vurgusu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda konuştu.

Kürt ve Türk Kardeşliği

Bahçeli, konuşmasında "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi her iki taraf için hem dini hem de siyasi bir farzdır" ifadelerini kullandı. Bu açıklama ile Türk ve Kürt toplumlarının ortak değerlerine vurgu yaptı.

Ziya Gökalp'in Önemi

Devlet Bahçeli, Ziya Gökalp'in Türk milliyetçilerinin önceliği olduğunu vurgulayarak, "Gökalp, Türkçülüğün, Türk milletini yükseltmek ideali olduğunu ortaya koydu" dedi. Bahçeli, Gökalp'in Türk düşünce hayatına damga vurduğunu belirtti.

Millet Kavramı

Gökalp'in milletin tanımı üzerine yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Bahçeli, milletin coğrafi bir zümre, ırk ya da imparatorluk dahilinde yaşayan bir topluluk olmadığını söyledi.

Atatürk ve Gökalp

Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ziya Gökalp için "Fikirlerimin babası" dediğini hatırlatarak, Gökalp'in haksız eleştirilere ve saldırılara rağmen davasından vazgeçmediğini ifade etti.

Birinci Dünya Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti

Bahçeli, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaşadığı acılar karşısında Türkiye Cumhuriyeti'nin 101'inci yıl dönümünde milli dayanışma ruhuyla hareket etmenin önemine değindi ve "Her türlü tehdidi bertaraf etmek için direneceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (ortada) ile TBMM Başkanvekili Celal Adan (sağda), Türk Akademisi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli (ortada) ile TBMM Başkanvekili Celal Adan (sağda), Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) tarafından parti genel merkezinde düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"na katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal