Devasa Servetleriyle Dünyaya Yön Veren 5 Aile!

Trilyonlarca para ve devasa servetleriyle dünya piyasalarını yönlendiren, 2024 yılındaki servetleriyle dikkatleri üzerine çeken dünyanın en zengin 5 ailesi...

27.08.2024-12:16 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-12:16) Devasa Servetleriyle Dünyaya Yön Veren 5 Aile!

2024 yılında servetleriyle dikkat çeken dünyanın en zengin 5 ailesi... Bu aileler sahip oldukları servetlerle enerji, perakende ve lüks tüketim gibi sektörlerde dikkat çeken büyük atılımlar yapıyor. 

İşte dünyayı yöneten o 5 aile...


KOCH AİLESİ

Aile Amerika'nın en büyük özel şirketlerinden biri olan Koch Industries'in sahibi. Koch ailesi, 144 milyar dolarlık servetiyle listenin beşinci sırasında yer alıyor. Aile, servetini özellikle petrol ve kimya sektöründen karşılıyor ve bu sektörlerde etki yaratıyor.

İş insanı Charles Koch, 60 milyar dolarlık serveti ile dünyanın 22'inci en zengin kişisi. Diğer kardeşlerle birlikte Koch ailesinin net varlığı toplamda 128,8 milyar dolar civarında.

Dumas Ailesi

DUMAS AİLESİ

151 milyar dolarlık servetiyle Dumas ailesi dördüncü sırada yer alıyor. Fransız moda devi Hermes'in altıncı nesil varisleri olan bu aile, lüks moda ve aksesuarlarda dünya lideri olarak anılıyor. 

Hermes, dünyanın en değerli 50 şirketi arasında yer alıyor. 1837 yılında kurulan şirketi günümüzde 6. kuşak üyelerinden CEO Axel Dumas yönetiyor.


BERNARD ARNAULT VE AİLESİ

Bernard Arnault ve ailesi, 191,8 milyar dolarlık servetleriyle listede üçüncü sırada yer alıyor. Lüks tüketim sektöründe önemli bir yere sahip olan aile, moda ve parfüm gibi alanlarda kendini kanıtlamayı başararak dünya çapında tanınan markalara sahip oldu.

75 yaşındaki Bernard Arnault, ünlü lüks markası Christian Dior'u satın aldı. 1989 yılında ise LVMH grubunun hissesini alarak ele geçirdi. Yıllar süren çalışmalar sonucunda Bernard Arnault, LVMH'yi dünyaca tanınan bir moda, kozmetik ve mücevher markası haline getirdi.

Al Nahyan Ailesi

AL NAHYAN AİLESİ

Al Nahyan ailesi, 305 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin aileleri listesinde ikinci sırada yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'nin hükümdarı olan aile, son yıllarda hızla yükselerek dünya piyasasında önemli bir noktada yer aldı. 


WALTON AİLESİ

Walton ailesi dünyanın en zengin ailesi olarak yer alıyor. 347 milyar dolara sahip olan aile, perakende sektöründe dünya lideri konumunda. 


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal