Destici: ''Terörist ve Caniler İçin İdam Cezası İstiyoruz''

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, çocuklara cinsel tacizde bulunup katledenler ve askerimizi, polisimizi şehit edenlere idam cezasının getirilmesi gerektiğini söyledi.

25.09.2024-16:03 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-16:03) Destici: ''Terörist ve Caniler İçin İdam Cezası İstiyoruz''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasından ötürü teşekkür etti. Destici, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, siber güvenlik konusunda yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini, ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını açıkladı.

GSM Firmalarına Tepki Gösterdi

GSM firmaları ile internet servis sağlayıcısı firmaların yapmış oldukları fahiş zamlarla ilgili konuşan Destici, "Bu yönüyle internet ve GSM hizmetlerini bir temel ihtiyaç olarak görüyor, konunun söz konusu şirketlerin keyfiliğine bırakılmaması gerektiğini, tekrar herkese hatırlatmak istiyorum. Bazı kalemlerde yüzde 500'ü bulan zamlara rastlıyoruz. Böylesine fahiş bir fiyatlandırmanın gerekçesi nedir?" dedi.

Ümraniye'de şehit olan kadın polis memuru Şeyda Yılmaz'ı rahmetle anan Destici, Türkiye'de, belirli suçlarla ilgili verilen cezaların, yeterli olmadığı, işlenen suçları engellemediğini ifade etti.


''Terörist ve Caniler İçin İdam Cezası Muhakkak Getirilmelidir''

Mustafa Destici bazı suçlara verilen cezaların yeterli olmadığına değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu tip suçlar için, özellikle katalog suçlar olarak sınıflandırılan alanlarda cezalar artırılmalı, infaz süreleri muhakkak yeniden düzenlenmelidir. Bunu yapmazsak, kadın cinayetlerini de çocuklara karşı işlenen suçları da uyuşturucunun yaygınlaşmasını da çocukların suça itilmesini de terörü de önleyemeyiz. Tekrar ediyorum, ceza sistemimizi değiştirmeye mecburuz. İdam cezasını getirmeye ve kararlılıkla uygulamaya mecburuz."

Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini de belirten Destici, "Polisimize kendisini koruma hakkı mutlaka çok açık bir şekilde verilmelidir" ifadesini kullandı.

Mustafa Destici, idam cezası getirilmesini şu sözlerle ifade etti:

''iki suç için idam cezasının getirilmesini istediklerini vurgulayarak, "Bir, küçük yaşta çocuklarımıza cinsel istismarda bulunduktan sonra katleden cani sapıklar için, ikincisi de bizzat kurşun sıkarak, askerimizi, polisimizi şehit eden terörist ve caniler için idam cezasının mutlaka getirilmesini istiyoruz. Hodri meydan diyoruz, madem demokrasi, o zaman gidelim topluma soralım, referandum yapalım, bu iki madde için toplumumuz ne derse o olsun." (AA)


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal