Derya Yanık'tan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Siyaset Üstü Yaklaşım Vurgusu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına karşı siyaset üstü bir mücadele gerekliliğini vurguladı.

11.10.2024-15:53 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-15:54) Derya Yanık'tan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Siyaset Üstü Yaklaşım Vurgusu

Derya Yanık’tan Önemli Açıklamalar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nu ziyareti sırasında kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı gibi konulara dair kritik değerlendirmelerde bulundu.

Toplumsal Farkındalığın Önemi

Yanık, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede önleyici tedbirlerin hayata geçirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması gereklidir. Bu meseleler siyaset üstü bir bakış açısıyla ele alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yasal Düzenlemeler ve Eleştiriler

Kadın cinayetleri ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Yanık, buradaki hukuki düzenlemelerin yetersiz olmadığını belirterek, "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, alanında oldukça etkin bir yasadır" dedi.

Geçmişteki Tartışmalar ve Gerçekler

Yanık, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara atıfta bulunarak, "Sözleşme varken de cinayetler vardı, yokken de oluyor. Meseleyi bu çerçevede ele almak yerine uygulamalara odaklanmalıyız" diye konuştu.

Ailelerin Rolü

Yanık, "Ailelere büyük görevler düşüyor. Geç kalınan her durumda, çocukların güvenliğini tehdit eden bir durum söz konusu olabiliyor" dedi.

Küresel Tehditlere Dikkat Çekildi

Son olarak, İsrail'in saldırılarının bölgesel tehdit olduğuna vurgu yaparak, "Birleşmiş Milletler sistemi iflas etmiş durumda. Dünyada yaşanan bu olaylar, toplumsal bir hassasiyet oluşturmalı" şeklinde konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık (sağda), Anadolu Yayıncılar...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık (sağda), Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nu ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal