Depremzedeler için tarih verildi: Hatay’da afet konutları teslim ediliyor

Hatay’ın Erzin ilçesindeki depremzedeler için TOKİ’nin başlattığı konut inşaatlarında sona gelindi. İlçedeki 488 kalıcı konutun teslim tarihinin ise 29 Ekim olduğu belirtildi.

24.06.2024-12:39 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-12:39)

Hatay'ın Erzin ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından etkilenen vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan 488 kalıcı konutun inşaatı hızla ilerliyor. Erzin Kaymakamı Onur Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 818 binanın deprem nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Hatay’da deprem konutları teslim ediliyor

Özaydın, TOKİ tarafından Başlamış Mahallesi'nde yapılan konutların inşaatının yüzde 40 seviyesine geldiğini ifade etti. Yeni yapılan konutların, merkezde ikamet eden vatandaşlar için zemin artı 2 ve zemin artı 3 katlı olarak planlandığını ve devlet hastanesinin yanında yer alacağını söyledi. Konutların depreme karşı son derece dayanıklı ve kullanışlı olacağını vurgulayan Özaydın, anahtar tesliminin 29 Ekim'de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Depremzedeler için tarih verildi: Hatay’da afet konutları teslim ediliyor

Ayrıca Özaydın, TOKİ konutlarında çocuk parkları, oyun alanları, mescitler, okullar ve sosyal donatı alanları gibi vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek pek çok sosyal alanın da bulunacağını belirtti. Kırsal mahallelerde yaşayan depremzedeler için de 121 köy konutunun yapımının devam ettiğini dile getiren Özaydın, konutların kısa sürede tamamlanarak sahiplerine teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal