Deprem uzmanından uyarı: 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir

Deprem bölgesinde sarsıntılar sürerken deprem uzmanı Hüseyin Öztürk olası yeni depremlerin hangi konumlarda olabileceğini açıkladı. Öztürk 7.0 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini ifade etti.

22.02.2023-14:43 - (Son Güncelleme: 22.02.2023-18:12) Deprem uzmanından uyarı: 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem nedeniyle binlerce vatandaşımız yaşamını yitirmişti. Bölgede artçılar devam ederken olası büyük depremler beklenen iller için uzmanlar art ardına uyarılarda bulundu.

"Buradaki enerji uzun kalacak"

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Öztürk, katıldığı televizyon kanalında  bölgede yaşanan depremlerle ilgili  Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Hatay'daki deprem de bekleniyordu. Bu bölge artık daha aktif ve buradaki enerji uzun süre kalacak. Bir deprem oluşumunun ardından sağı solu kırarak ilerleyecek. İfadelerini kullandı.

7 büyüklüğünde büyük bir deprem olabilir

Öztürk, meydana gelen depremlerin faylar üzerindeki etkisine yönelik “Fayın sağı ve solu rahatsız şu an. Burada bir enerjisi patlaması olacak. Başka segmentlerde de kırılmalar olacak. Ama hangisinin kırılacağını bilmiyoruz. 2 büyük deprem etrafına büyük bir enerji saçtı.

Kırılmamış fay hatları mevcut. Yedisu fayı bölgesinde 7 büyüklüğünde büyük bir deprem olabilir. Burada kırılmamış bir fay hattı var.  Fethiye bölgesinde de hareketli fay hatları var. Buradakiler de patlayabilir. Büyük bir stres transferi var. En kötüye göre planımızı yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

7 büyüklüğünde bir deprem olabilir

Yedisu fay hattı nereden geçiyor?

Yedisu fayı, Kuzey Anadolu Fayı'nın doğusunda Erzincan Havzasının doğusu ile Bingöl iline bağlı Yedisu ilçesi arasındadır.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal