Deprem uzmanı Naci Görür riskli yerleri uyardı: ‘Tarih yine tekerrür edecek’

Yaptığı deprem tespitleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, deprem tehlikesi yaşayan bölgeleri duyurdu. Görür, bir bölge için önlem alınmadığı takdirde tarihin yeniden tekerrür edeceğini söyledi.

20.05.2024-10:05 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-17:36) Deprem uzmanı Naci Görür riskli yerleri uyardı: ‘Tarih yine tekerrür edecek’

Kahramanmaraş depremleri sonrası uzmanlardan sık sık uyarılar gelmeye devam ediyor. Marmara’da beklenen depremle ilgili uyarılarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda bir kez daha uyarılarda bulundu.

Akşam’da yer alan habere göre; Naci Görür şu uyarılarda bulundu:

Tarih bizim cehaletimizden tekerrür eder

Eğer tarih tekerrür ederse bu bizim bir bakıma cehaletimizden olur. Tarihin tekerrür etmesi bir kaide değildir. Siz tarihten ders almazsanız, gerekeni yapmazsanız tarih tekerrür eder, aynı hataya bir defa daha düşersiniz. Biz tarih tekerrür etmesin diye bas bas bağırıyoruz. Marmara'ya İstanbul'a dikkat edin, depreme hazırlayın diye...

Bunu 6 Şubat depremlerinden önce de söylüyordum. Marmara'da tedbir alın diyoruz ki 6 Şubat tekerrür etmesin, insanlarımız ölmesin. Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek.

Deprem uzmanı Naci Görür riskli yerleri uyardı: ‘Tarih yine tekerrür edecek’

O bölge için endişe ediyoruz

Şu anda bizim en çok endişe ettiğimiz bir yer Tunceli yöresi, yani Erzincan-Bingöl Karlıova arası. Burası deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir boyuta gelmiş artık.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal