Deprem uzmanı 4 şehri uyardı: ‘Faylar 7 civarında deprem üretebilir’

Tokat’ta dün akşam meydana gelen deprem sonrası uzmanlardan üst üste açıklamalar geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 4 şehirle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Detaylar haberimizde…

25.07.2024-17:14 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-17:14) Deprem uzmanı 4 şehri uyardı: ‘Faylar 7 civarında deprem üretebilir’

Tokat’ta meydana gelen deprem sonrasında uzman isimler bir bir açıklama yaptı. Dün gece saat 23.20'de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 7 kilometre derinlikte 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin duyurduğu depremin çevre illerde de hissedildiği bildirildi. Deprem sonrası vatandaşlar tedbir amaçlı dışarı çıkarak bekledi.

Ekipler araştırmalarını sürdürüyor

Tokat Valisi Abdullah Köklü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyor," dedi.

Deprem uzmanı 4 şehri uyardı: ‘Faylar 7 civarında deprem üretebilir’

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tokat depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, "Bu deprem yıkıcı olmayan ancak 7’den küçük deprem üretebilecek levha içi bir fay tarafından üretilmiştir. Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerinde süregelen orta büyüklükteki levha içi depremler, Doğu Anadolu Fayının 7,8 büyüklüğündeki depreminin sonucudur," ifadelerini kullandı.

7'den küçük depremler üretebilirler

Bektaş ayrıca, "Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı olarak gerçekleşen 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki Maraş depremleri, Kuzey Anadolu Fay Sistemini de harekete geçirerek Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat bölgelerinde levha içi depremlere neden olmaktadır. Bu levha içi faylar 7’den küçük deprem üretebilir," şeklinde açıklamada bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal