Deprem Konutları İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Bakan Kurum, deprem konutlarıyla ilgili çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu ve ailelerin memnuniyetini paylaştı.

09.10.2024-20:17 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-20:18) Deprem Konutları İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Deprem Konutları Üzerine Önemli Açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem konutlarının yapımına dair çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Milletimiz ilk günden itibaren bize güvendi. Biz de o güveni boşa çıkarmamak için durmadan çalışıyoruz. 11 şehrimiz için ne hayal ettiysek hepsini tek tek gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep ve Nurdağı'nda Konut İnşaatları

Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde inşa edilen deprem konutlarıyla ilgili video paylaşımları da gerçekleştirdi. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Gaziantep'te toplam 29 bin 945 konut ve 1,367 iş yerinden oluşan 31 bin 312 bağımsız bölüm yapılıyor.

İlk aşamada 15 bin 372 konutun teslim edildiği Gaziantep'te, 2025 yıl sonuna kadar 15 bin 940 konut ve iş yeri teslim edilmesi planlanıyor. Özellikle 6 Şubat tarihinde büyük hasar gören Nurdağı'nda ise 5 bin 985 konut ve 1,131 iş yerinden oluşan toplam 7 bin 116 bağımsız bölüm inşa edilecek.

Depremzedelerden Gelen Geri Dönüşler

Nurdağı'ndaki yeni sahiplerini bulan evlere yerleşen depremzede aileler, hükümetin vaatlerini yerine getirmesinden memnuniyetlerini dile getirdi. Hak sahiplerinden Döndü Kayadibi, “Devlet, her şeyimize yetişti. Evimiz yıkılınca bir daha ev göremeyiz zannettik. Devletimiz söz verdi, sözlerini tuttular” ifadelerini kullandı.

Bir diğer hak sahibi Hasan Özdemir ise, "Evler çok hızlı tamamlandı. 1 senede bu kadar binayı bir arada yapmak kolay değil. Allah razı olsun, evimize geldik, rahat rahat oturuyoruz” şeklinde yorumda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından deprem...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından deprem konutlarına ilişkin paylaşım yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal