Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'teki deprem konutları hak sahiplerine kurayla teslim edildi.

26.10.2024-20:04 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-20:04) Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'teki konutların teslim törenleri gerçekleşti.

Gaziantep'te Kura Töreni

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde tamamlanan 5.259 konut için düzenlenen kura törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile katıldı. Törende, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, hak sahibi ailelere anahtarlarını teslim etti.

Emekli imam Murat Tuğ, yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Allah devletimize zarar vermesin, 11 ilde ve ilçelerinde çalışmalar devam ediyor. Ben Hataylıyım, oraya da gidiyorum, çalışmalara hayran kalıyorum. Devletimizin kıymetini bilelim." diye konuştu.

Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer katıldı.

Kahramanmaraş'ta Konut Teslim Töreni

Kahramanmaraş'ta da 3.135 konutun teslimi için bir kura töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törende Yanık ailesi yeni evlerinin anahtarını aldı.

Hatice Yanık, "Yaşanan felakette ağır hasar aldım ama yeni ev almak benim için bir mutluluk kaynağı. Bu evin TOKİ tarafından yapılması çok iyi oldu. Yaralarımız kapandı, herkes için güzel bir olanak sağlandı," dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrer Ünlüer, milletvekilleri Fırat Görgel ve diğer yerel yetkililer törene katıldı.

Kilis'teki Tören

Kilis'teki konut teslim törenine de Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantı ile katılarak, Kilis Valisi Tahir Şahin hak sahiplerine anahtarlarını verdi. Ev hanımı Yüksel Güvenliler, yeni evine kavuşmanın mutluluğunu paylaşarak, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Törene Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Mustafa Demir ile diğer yetkililer katılım sağladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş ve...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'te yapımı tamamlanan deprem konutları, kurayla hak sahiplerine teslim edildi. Kilis'te de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törende Kilis Valisi Tahir Şahin, hak sahibi ailelere anahtarlarını teslim etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal