Denizli’de yangın 21 saattir devam ediyordu: Bakan Yumaklı yangının kontrol altına alındığını duyurdu

Dün Denizli’nin Babadağ ilçesinde yıldırım düşmesi sonucunda başlayan yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

15.06.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 15.06.2024-10:16) Denizli’de yangın 21 saattir devam ediyordu: Bakan Yumaklı yangının kontrol altına alındığını duyurdu

Denizli'nin Babadağ ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu orman yangını başladı ve çok sayıda noktada yayıldı. Yangının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda orman ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Şiddetli rüzgarla hızla yayıldı

İHA’da yer alan habere göre; Şiddetli rüzgarın etkisiyle Yangın hızla büyüyerek Kelleci ve Mollaahmet mahallelerine sıçradı. Yangın, yerleşim yerlerini tehdit ettiği için yaklaşık bin kişinin yaşadığı Mollaahmet Mahallesi tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Gece boyunca sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, orman görevlileriyle birlikte yangına müdahale etti ve söndürme çalışmalarını sürdürdü.

Denizli’de yangın 21 saattir devam ediyordu: Bakan Yumaklı yangının kontrol altına alındığını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Denizli Babadağ'da dün başlayan orman yangını, ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun Denizli." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal