DEM Parti Milletvekilleri, Rojin Kabaiş'in Ölümünü Değerlendirdi

DEM Parti'li vekiller, Rojin Kabaiş'in ölümü ve terör saldırıları hakkında sert açıklamalarda bulundu.

24.10.2024-16:10 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-16:11) DEM Parti Milletvekilleri, Rojin Kabaiş'in Ölümünü Değerlendirdi

DEM Parti Milletvekilleri Önemli Açıklamalarda Bulundu

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Sayyiğit, "Bu dosya 'intihar' denilerek kapatılamaz." dedi.

Rojin Kabaiş'in Ölümündeki Şüpheler

Sayyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kaybolduktan 18 gün sonra bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'le ilgili yürütülen soruşturmayı ele aldı. Rojin'in kaybolduğu gün ailesiyle olan ilişkisi ve davranışlarının inceleme sonucunda şüpheli bir durum tespit edilmediğini ifade eden Sayyiğit, arama çalışmalarının gecikmeli yapıldığını, "Olayın başından sonuna kadar bu vaka intihar ön kabulüyle ele alınıyor." şeklinde konuştu.

Etkin Olmayan Soruşturma Süreci

Sayyiğit, Rojin’in bedeni üzerindeki darp izlerine dikkat çekerek, "Rojin Kabaiş dosyası asla 'intihar' olarak kapatılamaz. Biz kadınlar, buna asla izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan Terör Saldırısına Tepki

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını sert bir dille kınadı. Gergerlioğlu, "Sivil siyaset alanında demokratik çalışmalar yapmaya çalışan bizler için kabul edilemez bir saldırı" dedi. Ayrıca, milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı ziyareti sırasında meydana gelen bu tür hadiselerin son derece manidar olduğunu belirtti.

Bölgedeki Barış İhtiyacı

Barışın bölgede tek çözüm yolu olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, "Çatışmaların çözümü için diyalog şart," dedi. Yenidoğan çetesi soruşturmasına da değinen Gergerlioğlu, Sağlık Bakanlığına ilettiği yazılı soru önergelerine yanıt alamadığını belirterek, "Cevap verilseydi, yüzlerce bebek ölmemiş olabilirdi." ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal