Bulgur sevenler burada mı? Bu eşşiz tarifi ana yemeklerinizin yanına yaparken hem zamandan tasarruf edecek hem de yemeklerinize ayrı bir lezzet katacaksınız.
Değirmen Pilavı Tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı siyez bulguru
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet küçük boy soğan
3 adet sivri biber, 1 diş sarmısak
2 adet domates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber, pulbiber
HAZIRLANIŞI
Bulgurları sudan geçirin ve suyunun iyice süzülmesi için bir kenara alın. Soğan, biber ve sarmısağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış sebzeleri soteleyin. Domates ve biber salçası, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Birkaç kere çevirdikten sonra bulguru koyun ve karıştırın. Malzemenin üzerini aşacak kadar sıcak su koyun. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirin. Daha sonra 15 dakika demlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.