Davut Güloğlu Yeniden Yargılama Talep Etti

Davut Güloğlu, 15 Temmuz ardından Yenikapı’da toplanan milyonlarca vatandaşla ilgili yakışıksız sözler sarf eden Sıla’ya tepki göstermişti. Bunun üzerine Sıla, meslektaşına dava açmıştı. 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılan Güloğlu, yargılamanın yenilenmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

04.03.2021-17:48 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-17:48) Davut Güloğlu Yeniden Yargılama Talep Etti

Sıla Gençoğlu, yaklaşık 4 yıl önce Demokrasi ve Şehitler Mitingine katılan vatandaşlar için yakışıksız sözler söylemişti. Davut Güloğlu ise katıldığı bir televizyon programında Sıla’nın sözlerini eleştirmişti. Bunun üzerine Sıla, Davut Güloğlu’nun kendisine küfür ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Güloğlu ise ‘hakaret’ suçundan 8 bin 500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu arasındaki davada yeni bir gelişme yaşandı. Güloğlu yargılamanın yenilenmesi talebiyle İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Davut Güloğlu’nun avukatı Fırat Söylemez tarafından sunulan dilekçede, şarkıcının cezasının infazının durdurulması ve beraati talep edildi.

Dilekçede Davut Güloğlu'nun 8 bin 500 TL adli para cezasıyla cezalandırıldığı ve bu kararın 14 Mart 2019 yılında kesinleştiği hatırlatıldı. İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası görüldüğü anlatılan dilekçede 26 Kasım 2020 tarihinde verilen kararın gerekçesinde açıklanan sebeplerle yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunulduğu aktarıldı.

YENİDEN YARGILANMASI İSTENDİ

‘Mahkememizde de davalının ifadelerinden 15 Temmuz 2016'da FETÖ Terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi nedeniyle milli duyguların üst düzeyde olduğu bir anda söylendiği aslında 'vatanını sevmeyenlere' yönelik bu sözü kullandığı kanaati de oluşmuştur’ ifadelerine yer verilen dilekçede ‘Söz konusu eylemin vatanını sevmeyenlere yönelik sarf edildiği kabul edilmiştir. İşbu sebeple mahkemenizce verilen karar açısından İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı yeni delil niteliğinde olup tarafımızca yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurulması zarureti hasıl olmuştur’ ifadelerine yer verildi.

Öte yandan dilekçede ‘Müvekkilin hakaret etmesi söz konusu değildir. Müvekkil, basın mensuplarının sorduğu soruları cevapladıktan sonra, müştekiden tamamen bağımsız olarak vatanını sevmeyenlere karşı kişi ya da kurum isnat etmeden bağımsız olarak kendi düşüncelerini dile getirmiştir. Bu durum İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararının gerekçe içeriğinde açıkça görülmektedir. Bu nedenle 5237 sayılı TCK'nin 125. maddesinde belirtilen hakaret suçunun unsurları oluşmamıştır’ denildi.

MAHKEME ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KARARINI VERECEK

Mahkeme, önümüzdeki günlerde dilekçeyle ilgili inceleme yaparak tazminat davasının yeniden görülüp görülmeyeceğine karar verecek.

YORUM YAZ..
Modal