657 sayılı Kanun kapsamında çalışan bir devlet memuru sakal tıraşı olmadığı yönünde aldığı uyarı cezasının iptali için dava açmıştı. Açılan dava Danıştay 12. Dairesi ile Danıştay 2. Dairesinin müşterek kurulu tarafından verilen cezanın yönetmelikte hukuka aykırı olarak bulunmadığını değerlendirdi ve davanın reddine karar verdi. talebi reddedilen davacı Silvan Devlet Hastanesi psikiyatri uzmanı E.O.Ö. red kararını temyize gönderdi.
Temyize gönderilen dilekçede söz konusu yönetmelik maddelerinin darbe koşulları kapsamında olunduğu sırada hazırlandığını ve o zamanki günün gereksinim durumlarına karşılık olarak görülmeyen bazı normlar içerdiğini, günümüzde değişmiş olan yaşam koşullarına uygun bir şekilde hukuk kurallarının da dönüşmeye başladığı ve yönetmelikte yer alan maddenin ise fiili olarak uygulanmadığı belirtildi.
Davalı taraf olan Cumhurbaşkanlığı, gelen temyiz başvurusunun reddi yönünde bir savuna sunarken aynı zamanda 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yer alan ilgili madde ile ilgili verile iptal talebinin de reddinin yapılmasına yönelik görüşlerini bildirdi.
temyiz dosyasını kabul eden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yaptığı değerlendirmeler sonucunda 657 sayılı Kanuna ek olarak çıkarılan 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde yer alan “Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılamaz” ibaresinin kaldırılarak memurların sakal bırakabileceği yönünde karar hükmetti.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun vermiş olduğu karar hakkında düzeltme talebinde bulunulurken kurul tarafında düzeltme talebi reddedildi ve böylelikle kamuda sakallarını kesmeyen devlet memurlarına ceza verilmeyeceğini resmi olarak onayladı.