Dang humması yayılıyor: 1 günde 463 kişi hastaneye kaldırıldı

Bangladeş’te sadece 1 günde dang humması vakası tespit edilen 463 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

09.09.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-10:11) Dang humması yayılıyor: 1 günde 463 kişi hastaneye kaldırıldı

Dang humması Bangledeş’te işleri giderek daha kötü hale getiriyor. Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedeki dang humması vakalarında artış sürüyor. Son 24 saat içinde 1 kişi daha hayatını kaybetti, 463 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu yılın başından bu yana dang hummasından ölenlerin sayısı 96'ya ulaşırken, toplam vaka sayısının 15 bin 670'e yükseldiği bildirildi.

Ülke Genelinde Tedavi Gören Hastalar

Hâlihazırda ülke genelinde 1582 kişi, dang humması nedeniyle tedavi altında. Tropikal bölgelerde yaygın olarak görülen bu hastalık, özellikle yağış dönemlerinde sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor ve halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Dang humması yayılıyor: 1 günde 463 kişi hastaneye kaldırıldı

Dang Humması Nedir?

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisinekler tarafından bulaştırılan bir virüstür. Hastalık genellikle hafif ateşle seyrederken, bazı vakalarda ölümle sonuçlanabilen ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Mart, haziran, eylül ve aralık aylarında, yani yağış dönemlerinde, hastalık vakalarında artış gözlemleniyor.

Uzmanlardan Uyarılar

Bilim insanları, uzun süren yağışların ve yüksek sıcaklıkların, sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin çoğalmasına yol açtığına dikkat çekiyor. Hastalığın yayılmasını önlemek için sivrisineklerin üreyebileceği su birikintileri ve çöp yığınlarının düzenli olarak ilaçlanması gerektiği belirtiliyor.

Bangladeş'te devam eden bu salgın, sağlık otoriteleri ve halkı alarma geçirmiş durumda, özellikle sanayi bölgelerinde alınacak önlemlerin önemine vurgu yapılıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal