Oldukça lezzetli bir et pişirmek istiyorsanız, dana yanağı yapmayı tercih edebilirsiniz. İşte dana yanağı tarifi...
ANA MALZEMELER
1 adet dana yanağı
1 adet kereviz sapı
1 adet pırasa
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
100 gram domates salçası
3 litre et suyu
KEREVİZ PÜRESİ MALZEMELERİ
1 adet orta boy kereviz
40 gram krema
30 gram tereyağı
20 gram kaşar peyniri
YAPILIŞI
Öncelikle dana yanağını hazırladığınız zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzu ile marine edin ve ardından tadı mühürlemek için yüksek ateşte biraz pişirin. Havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı güzelce doğrayın ve bir tavaya alıp soteleyin. Sotelediğiniz bu karışıma domates salçasını ilave edin. Önceden ısıttığınız et suyunu ilave edin ve etin suyu biraz çekmesini bekleyin. Hazırladığınız karışımı geniş bir tepsiye aktarın ve dana yanağını içine koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 3 saat pişirin.
Kerevizi soyun ve orta ateşte haşlayın. Yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve krema, tereyağı, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Artık yemek servise hazır, afiyet olsun!