Damak çatlatacak lezzet: Kayseri yağlama nasıl yapılır? En güzel, lezzetli ve pratik Kayseri yağlama malzemeleri ve tarifi

MasterChef’in son bölümünde yapılan Kayseri yağlaması izleyenlerin dikkatini çekti. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan Kayseri yağlaması malzemeleri ve tarifi hakkında bilgi edinmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Kayseri yağlama nasıl yapılır? İşte en güzel, lezzetli ve pratik Kayseri yağlama malzemeleri ve tarifi...

07.08.2023-16:34 - (Son Güncelleme: 07.08.2023-16:34)

Kayseri yöresinin en sevilen yemekleri arasında yer alan ve adını da bu ilimizden alan Kayseri yağlaması kendine özel yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile hazırlanıyor. En güzel, lezzetli ve pratik Kayseri yağlama malzemeleri ve tarifini öğrenmek isteyenler ise arama motorlarına yöneldi. Peki Kayseri yağlama Nasıl yapılır? 

Kayseri yağlama nasıl yapılır? 

Kayseri yağlaması yapmak için gerekli malzemeler şu şekilde;

Hamur için:

4 su bardağı un

Tuz

Yarım paket yaş maya

Su

Kayseri Yağlama Nasıl Yapılır

Harcı için:

300 gram kıyma

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

2 adet soğan

3 adet domates

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı su

Sosu için:

Sarımsaklı yoğurt

Kayseri yağlaması tarif

Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.

20 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.

Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.

Sıvı yağ ekleyin.

Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.

Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal