Yapılışı biraz zahmetli olsa da buna değen dalyan köftesi, yanında makarna ya da pilav ile servis edilir. Sizin için dalyan köftesinin tarifini derleidk. İşte detaylar...
MALZEMELER
MALZEMELER
Yoğurma kabının içerisine kıyma, soğan, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip güzelce yoğurun. Yoğurma işleminin ardından kıymayı iki yağlı kağıt arasına alıp merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın. Ardından içerisine haşlanmış bezelye, havuç ve yumurtayı koyun. Kıymayı harcı kapatacak şekilde dikkatlice rulo haline getirin ve pişirme kağıdını kapatarak yuvarlayın. Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardıktan sonra salçalı suyu köftenin üzerine döküp yayın. Sosladıktan sonra 15 dakika daha fırına atın. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...