Daha çok tarçını hayata sokmamız gerekiyor. peki, daha fazla neden tarçın tüketmeliyiz?
Tarçın, antioksidanlarla doludur ve daha sağlıklı kalmanızı mümkün kılan ve kanserle savaşan serbest radikallerin vücuttan atılmasına destek olur.
Yapılan çalışmalara göre, bir tatlı kaşığı tarçın, anti-inflamatuar niteliklere sahiptir diyabet, obezite ve özellikle de kronik inflamasyon ile savaşır.
Tarçın, işgalci hücreleri tutacak ve giderecek antimikrobiyal niteliklere sahiptir. bu hal bağışıklığınızın güçlenmesini sağlar.
Tarçın yağı ile kolesterol düzeyini düşürebilirsiniz. bu nedenle, diyet içine azıcık tarçın katın. düzenli şekilde tüketmeniz durumunda kolestrol düzeyini düşürecektir.
Sütlacı her vakit üstüne tarçın ekerek tüketiriz. belki de bunun nedeni, tatlının kan şekerini yükseltmesini engellemektedir. tarçın, sizin uzun vatik tok kalmanızı sağlayarak kilo vermenize destek olur.