Cüneyt Arkın'ın ölüm haberini duyan herkes büyük bir üzüntü yaşarken 84 yaşında hayatını kaybeden Arkın'ın ölüm nedeni merak edilmeye başlandı.Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam ve Kara Murad gibi filmlerde karşımıza çıkan usta oyuncu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın Usta isimlerinden Cüneyt Arkın'ın ölüm haberi sanat camiasını yasa boğdu. İşte Cüneyt Arkın'ın hayat hikayesi…
Gerçek ismi Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın, Eskişehir'de dünyaya geldi. 8 Eylül 1937'de doğan ünlü oyuncu, senarist, yapımcı, yönetmen ve aynı zamanda doktordur. Cüneyt Arkın'ın babası Kurtuluş Savaşı'nda görev almış askerlerimizden biridir. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde alan Cüneyt Arkın'ın sınıf arkadaşı da Yılmaz Büyükersin’di. Üniversite hayatına İstanbul'da devam eden usta oyuncu 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.
Birçok filmde rol olan usta oyuncu Cüneyt Arkın Eskişehir'de yedek subay olarak askerliğini tamamladı. 1963 yapımı Göksel Arsoy'un başrolünde yer aldığı Şafak Bekçileri filminde yönetmen Halit Refiğ'in dikkatimi çekmeyi başardı.Askerliğini tamamladıktan sonra Adana ve civarında doktorluk yapan Cüneyt Arkın 1963 yılında ise Artist dergisinin yarışmasında birinci seçildi. Bu olaydan sonra bir süre iş aramaya başlayan yetenekli oyuncu 1963 yılında Halit Refiğ'in teklifi ile birlikte sinemaya adım attı. 2 yılda 30 filmde oynayan Cüneyt Arkın 1964'de yer aldığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesiyle kariyerinde yükselişe geçti.
Bunun ardından bir süre duygusal romantik bir karaktere hayat veren Cüneyt Arkın Halit Refiğ'in yönlendirmesi ile Aksiyon filmlerini yöneldi. Bu süreçte İstanbul'a gelen Medrano Sirki’nde 6 ay boyunca akrobasi eğitimleri aldı.
Aldığı eğitimlerden sonra ise Malkoçoğlu ve Battal Gazi filmlerinde başrol olarak kamera karşısına geçti. Bu filmler ile Türk sinema dünyasına daha önce hiç görülmemiş bir tarz getirdi. Bunun ardından Cüneyt Arkın, avantür filmlerinin aranan oyuncusu oldu. Daha sonra romantik, aksiyon, western, komedi, macera ve toplumsal içerikli pek çok yapımda boy gösterdi. Cüneyt Arkın'ın 1978'de oynadığı Maden ve 1979'da yer aldığı Vatandaş Rıza filmleri de kariyerinde önemli bir noktada yer almaktadır.
12 Mart sürecinde 1972 yılında 4. Altın Koza Film Festivali'nde jürinin ilk oynaması sonucunda yılın en iyi erkek oyuncusu Yılmaz Güney seçilirken siyasi baskılar nedeniyle daha sonra yerine Cüneyt Arkın seçildi. Ancak Baba filmindeki rolü ile Yılmaz Güney'in ödüle layık görülmesinin ardından yaşanan olaylarla Yaralı Kurt filmindeki performansı nedeniyle Arkın'ın bu ödüle layık görülmesi Cüneyt Arkın'ın ödülü reddetmesine neden oldu.