Çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmadan yapılan cunda ezmesi, meze çeşitlerinin en güzellerinden olup, sofralarınıza oldukça yakışır. Cunda ezmesini ister kahvaltıda, ister diğer öğünlerinde tercih edebilirsiniz. Bazı bölgelerde tirokafteri olarak da anılan bu meze, lezzetiyle hafızalara kazınıyor.Enfes tadı ve pratik yapımıyla, cunda ezmesi tarifinin detayları...
MALZEMELER
150 gram ceviz içi
200 gram lor peyniri
200 gram çökelek
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı pulbiber
4 diş dövülmüş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
BULAMAK İÇİN
Pulbiber
Dereotu
YAPILIŞI
Öncelikle ayarladığınız ceviz içini bir robottan geçirin ve derin bir kabın içine aktarın. Cevizi aktardığınız kabın içine lor peyniri, çökelek ve kıyılmış dereotunu ilave edin ve karıştırın. Ardından kekik, pılbiber, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ekleyip, ortaya çıkan bu karışımı güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan parçalar alarak, avucunuzda yuvarlayıp top haline getirin. Hazırladığınızceviz büyüklüğnde olan minik topların bir kısmını dereotuna, diğer kısmını pulbibere bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin. Mezeniz hazır, afiyet olsun...