Cunda Ezmesi Nasıl Yapılır? Cunda Ezmesi Tarifi

Meze çeşitlerini sevenlerin bayılacağı enfes bir tarif olan, cunda ezmesi yapımı oldukça kolay bir mezedir. Cunda ezmesi, içindeki lor peyniri ile muhteşem bir tat veriyor. Peki MastherChef’te de yapılan, cunda ezmesi nasıl yapılır? Cunda ezmesi tarifi detaylarıyla…

19.10.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-15:32) Cunda Ezmesi Nasıl Yapılır? Cunda Ezmesi Tarifi

Çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmadan yapılan cunda ezmesi, meze çeşitlerinin en güzellerinden olup, sofralarınıza oldukça yakışır. Cunda ezmesini ister kahvaltıda, ister diğer öğünlerinde tercih edebilirsiniz. Bazı bölgelerde tirokafteri olarak da anılan bu meze, lezzetiyle hafızalara kazınıyor.Enfes tadı ve pratik yapımıyla, cunda ezmesi tarifinin detayları...

MALZEMELER

150 gram ceviz içi

200 gram lor peyniri

200 gram çökelek

1 demet dereotu

1 çorba kaşığı kekik

1 çorba kaşığı pulbiber

4 diş dövülmüş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

BULAMAK İÇİN

Pulbiber

Dereotu

YAPILIŞI

Öncelikle ayarladığınız ceviz içini bir robottan geçirin ve derin bir kabın içine aktarın. Cevizi aktardığınız kabın içine lor peyniri, çökelek ve kıyılmış dereotunu ilave edin ve karıştırın. Ardından kekik, pılbiber, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ekleyip, ortaya çıkan bu karışımı güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan parçalar alarak, avucunuzda yuvarlayıp top haline getirin. Hazırladığınızceviz büyüklüğnde olan minik topların bir kısmını dereotuna, diğer kısmını pulbibere bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin. Mezeniz hazır, afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal