Cumhuriyet'in 101. Yılı Aladağlar'da Kutlandı

Niğde'de 101 dağcı, Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla Aladağlar'ın zirvesine tırmandı.

27.10.2024-21:06 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-21:06) Cumhuriyet'in 101. Yılı Aladağlar'da Kutlandı

Aladağlar'da Cumhuriyet Tırmanışı

Niğde'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin farklı bölgelerinden bir araya gelen 101 dağcı, Aladağlar bölgesindeki Emler Zirvesi'ne tırmandı.

Kamp ve Tırmanış Süreci

Dağcılar, Sokullupınar Kamp Alanı'nda kurdukları kamp ile sabah saat 04.00'te tırmanışa başladı ve öğle saatlerinde Emler Zirvesi'ne ulaştılar. Zirvede, Türk bayrağını açan dağcılar, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı da okuma geleneğini yerine getirdi.

Vali Cahit Çelik'in Açıklamaları

Etkinlik öncesinde değerlendirmelerde bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik, bu tırmanışın yalnızca bir dağcılık etkinliği olmadığını, Cumhuriyet'in temellerini ve aydınlık yarınlara olan inancı sembolize ettiğini belirtti.

Çelik, ayrıca Aladağlar'ın doğal güzelliğinin Türkiye'nin eşsiz coğrafyasını yansıttığını ifade ederek, "Aladağlar, Cumhuriyetimizin çağdaş ve güçlü yapısını da simgeliyor. Bugün bu zirveye ulaşmak, Cumhuriyet değerlerine bağlılığımızı ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyor," dedi.

Dinlenme ve Dönüş

Zirvede bir süre dinlendikten sonra dağcılar, kamp alanına dönüş yaptı.

Niğde'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla farklı illerden gelen 101 dağcı...

Niğde'de Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yılı dolayısıyla farklı illerden gelen 101 dağcı, Aladağlar'daki Emler Zirvesi'ne tırmandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal