Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi: 7.7 şiddetindeki deprem sonrası sarsıntılar devam ediyor

Dün gece geç saatlerde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem, 10 ili etkisi altına aldı. Şiddeti 7.7 olarak kaydedilen deprem sonrası çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Koca olay yerinden son dakika açıklamasında bulundu. Hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. İşte detaylar…

06.02.2023-14:15 - (Son Güncelleme: 07.02.2023-17:17) Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi: 7.7 şiddetindeki deprem sonrası sarsıntılar devam ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 şiddetindeki depremin bilançosu artıyor. 10 ilde etkili olan ve toplamda 1014 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem, şu zamana kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak aktarıldı. Toplamda 2 bin 818 binanın yıkıldığı depremde, kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden biri

Başkan Erdoğan AFAD merkezinden yaptığı açıklamada; Depremde yaşan912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Temennimiz en az can kaybıyla bu felaketi atlatmış olmaktadır. 5 bin 385 vatandaşımız yaralandı. 2 bin 470 kişi kurtarıldı. Uluslararası yardımlar için ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır. Bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu felaket günlerini de atlatacağız. Gün birlik olma günüdür." dedi. 


Kahramanmaraş’ta 7.6 şiddetinde yeni bir deprem daha

Son dakika haberine göre; Kahramanmaraş’ta 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde yeni bir deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD'dan son dakika açıklaması

AFAD enkaz çalışmalarına dair son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerinin sayısının 1014'e çıktığı belirtildi.

Bakan Koca: Hayatını kaybedenlerin sayısı 3549’e yükseldi

Enkaz kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakan Koca ve Bakan Akar olay yerinden canlı yayın yaparak son gelişmeleri aktardı. Fahrettin Koca ölü sayısının 3549’e çıktığını açıkladı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal