Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir açıkladı: "Bayraktar TB2 dünyada bayağı popüler oldu!"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar TB2 için çok sayıda talebin olduğunu söyleyen Demir, Litvanya ile anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

03.06.2022-14:50 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-16:46)

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar TB2'nin dünyada ün kazandığını dile getirdi. Çok sayıda talebin olduğunu söyleyen Demir, Litvanya ile anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

"Gelişmeler olumlu yönde devam ediyor"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gelişmelerin olumlu ilerlediğini ifade eden Demir, "Litvanya ile hem savunma sanayi iş birliğini geliştirmek hem de İHA'lar konusunda bir mutabakat zaptı imzaladık. Gelişmeler olumlu yönde devam ediyor." ifadelerini kullandı.


"Değişimlerini yerinde görmek bizim için çok faydalı olacak"

Uluslararası Kahvaltı Festivali kapsamında gerçekleşen etkinlikte savunma sanayii ile ilgili ziyaretlerin sürdüğü ve şu an bu yüzden Balıkesir'de bulunduklarını dile getirdi. Şehirde bulunan firmaları ziyaret edeceklerini ifade eden Demir,  "Tabii ki bütün sanayicimizi ziyaret etmemiz zaman alıcı bir şey. Bazı firmalara birlikte olup kabiliyetlerini yerinde görmek gibi bir faaliyetimiz olacak. İnşallah Anadolu'muzun çeşitli yerlerinde savunma sanayi ve sanayi ekosistemimizin genelinde yapılacak faaliyetler ve bir dizi şirketlerle ilgili kabiliyet değişimlerini yerinde görmek bizim için çok faydalı olacak." açıklamalarında bulundu.


"İHA'lar konusunda bir mutabakat zaptı imzaladık."

Demir, Litvanya Savunma Bakan Yardımcısı Vilius Semeskaile imzaladıkları sanayi iş birliği niyet mektubunda değindi. Demir, "Baykar Bayraktar TB2 dünyada bayağı popüler oldu. Çok sayıda talep var. Litvanya da bu talebi yapan ülkelerden biriydi. Zaten bu konudaki talepleri görüşmemiz uzun zamandır devam ediyordu. Litvanya ile hem savunma sanayi iş birliğini geliştirmek hem de İHA'lar konusunda bir mutabakat zaptı imzaladık. Gelişmeler olumlu yönde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal