Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de Toplandı: Gündemde Ekonomi ve Dış Politika

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. 9 Eylül 2024 tarihinde saat 15.15'te başlayan toplantıda, ekonomi, dış politika ve terörle mücadele gibi önemli başlıklar ele alınıyor.

09.09.2024-16:28 - (Son Güncelleme: 09.09.2024-16:28) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe’de Toplandı: Gündemde Ekonomi ve Dış Politika

Kabine toplantısının en önemli gündem maddesi ekonomi. 5 Eylül'de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, Türkiye’nin önümüzdeki üç yıl için belirlediği ekonomik hedefler görüşülecek. Programda enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi amacıyla atılacak adımlar ve bu süreçte izlenecek yol haritası değerlendirilecek. Ayrıca, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi ekonomik konular da masaya yatırılacak.

Dış Politika Gündemi: Gazze ve Orta Doğu

Toplantının dış politika bölümünde ise Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler, özellikle Gazze’de devam eden insani kriz ve İsrail'in saldırıları görüşülecek. 11 aydır süren İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması amacıyla ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum ve Türkiye’nin bu süreçteki diplomatik çabaları değerlendirilecek. Ayrıca Gazze’ye insani yardımların ulaştırılmasına yönelik çalışmalar da gözden geçirilecek.


Terörle Mücadele ve Askeri Operasyonlar

Kabine toplantısında, terörle mücadele konusu da önemli bir başlık olarak ele alınıyor. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden askeri operasyonlar hakkında son durum değerlendirmesi yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonlarındaki başarılar ve bundan sonraki stratejiler de kabinenin gündeminde.

Sonuçlar Bekleniyor

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarda bulunarak, alınan kararları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. Özellikle ekonomi ve dış politika konularındaki adımlar, Türkiye’nin önümüzdeki dönemdeki stratejik duruşunu belirleyecek.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal