Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk-Alman Üniversitesinde Terörle Mücadele ve Diplomasi Üzerine Konuştu

Fahrettin Altun, Türk-Alman Üniversitesinin açılışında terörle mücadele ve belirsizlik çağındaki diplomasi üzerine bilgiler aktardı.

25.10.2024-14:46 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-14:51) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk-Alman Üniversitesinde Terörle Mücadele ve Diplomasi Üzerine Konuştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Akademik Açılışta Konuştu

Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun önemli mesajlar verdi. Altun, TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayarak, Türkiye'nin terörle yıllarca dizayn edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Altun, konuşmasına terörün korku yayma, istikrarsızlık yaratma gibi amacını belirterek başladı. "Türkiye artık terörle dizayn edilecek bir ülke değil" diyen Altun, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti. "Terörizmin kaynağında yok edilmesi stratejisiyle mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Sorumlu Yayıncılık İlkeleri Üzerine Düşünceler

Altun, medyanın sorumlu yayıncılık ilkelerine riayet etmesi gerektiğini belirterek, terör propaganda malzemesi haline gelmekten kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. "Medya, özellikle terör eylemleri konusunda dikkatli olmalı" diyerek, kamuoyunu bilgilendirmenin demokrasinin temeli olduğunun altını çizdi.

Küresel Adalet ve Hakikat Krizine Dikkat Çekti

Altun, Birleşmiş Milletler Küresel Eğilimler 2023 Raporu ışığında gelir eşitsizliği ve iklim krizi gibi meseleleri gündeme getirdi. Küresel sistem kurumlarının işlevsizliklerinin derinleştiğini ve hakikat krizinin de büyük bir problem haline geldiğini belirtti. Altun, "Bu krizlerin birbiriyle ilişkili olduğunu" vurguladı.

Dezenformasyon ve Devletlerarası İlişkiler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, dezenformasyonun devletler arası ilişkilerde yarattığı sorunlara da değinerek, örnek olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un ziyareti sonrası ortaya atılan spekülasyonları gündeme getirdi. "Bu gibi yalanların tekrarlanmaması için medya ve siyasetçilerin sorumlu davranması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Üniversitelerin Rolü

Törende konuşmasının sonunda Altun, üniversitelerin belirsizlik ortamında önemli bir rolü olduğunu vurgulayarak, gelecek neslin Türkiye’yi şekillendirmedeki öneminin altını çizdi. Türk-Alman Üniversitesinin yeni akademik yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Programdan Notlar

Törene Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, Üniversitenin Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış törenine katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal