Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Başlıyor

İstanbul'da 26 Ekim'de başlayacak yarışı, 29 Ekim'de Cumhuriyet Kupası ile taçlandırılacak.

14.10.2024-12:21 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-12:21) Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Başlıyor

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları İstanbul Etabı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın İstanbul etabı, 26 Ekim tarihinde başlayacak. İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü (İAYYK) tarafından organize edilen etkinlik, DHL Express ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve Anadolu Ajansı global iletişim ortağı olarak yer alacak. Organizasyon, İstanbul etabıyla noktalanacak.

Basın Toplantısının Detayları

Yarışların basın toplantısı, Fişekhane'de yapıldı. Toplantıya İAYYK Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu ve İAYYK Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş katıldı.

Başkan Yemlihaoğlu'nun Mesajı

Yemlihaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz. 29 Ekim'in önemine vurgu yapmak istiyorum. Geçmişte yaşanan kırılma anlarının çoğu denizlerde yaşandı. Mavi vatanın kıymetini bilmeliyiz. Atatürk ve silah arkadaşları için bir tören düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Akdurak'ın Vurgusu

Akdurak ise, "Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları'nın 5. yılını kutluyoruz. Bu organizasyon, Türkiye'nin coğrafyasını dünyaya tanıtma fırsatı sunuyor. Yarışın keyifli geçmesini umuyorum." dedi.

DHL Penceresinden Yarışa Bakış

Demiroğlu, "Cumhuriyet Kupası heyecanına az kaldı. Yelken, değerlerimizle bütünleşiyor. Dünyayı dört bir yanından gelen katılımcılara başarılar diliyorum." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yarışlar Ne Zaman Yapılacak?

Yarışlar, 26 Ekim'de "Şamandıra Yarışları"yla başlayacak ve 29 Ekim'de İstanbul Boğazı'nda yapılacak olan Cumhuriyet Kupası ile sona erecek. Yarışçılar Boğaz'ın kusursuz manzarasında kupa için kıyasıya mücadele edecekler.

Ödül Töreni

Yarışmalarda en iyi dereceyi elde eden ekip, Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışı şampiyonu unvanı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi olacak. Organizasyon, 29 Ekim'de ödül töreniyle taçlandırılacak.

Anadolu Ajansı'nın

Anadolu Ajansı'nın "global iletişim ortağı" olduğu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları, İstanbul Valiliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın İstanbul etabı 26 Ekim'de başlayacak. Yarışçıların Cumhuriyet Kupası için mücadele edecekleri organizasyonun basın toplantısı, Fişekhane'de gerçekleştirildi. Toplantıya, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu (sol 2), Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak (solda), DHL EXPRESS Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu (sağ 2) ve İAYYK Sportif Direktörü Engin Yuvaktaş (sağda) katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal