Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türk Diasporası Kültürel Rol Oynayacak

Cevdet Yılmaz, Türk diasporasının uluslararası alanda etkinliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

14.10.2024-11:46 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-13:31) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türk Diasporası Kültürel Rol Oynayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Diaspora Vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Türk diasporasının kültürel olarak nasıl bir rol üstleneceğini ifade etti.

Birliktelik ve Ortak Akıl Vurgusu

Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda Türk diasporasının kültürel bir aktör olarak işlev görebilmesi, fikirde ve işte birliktelik yoluyla olacaktır. Birliktelik, ortaya konulacak ortak akıl ve irade ile sağlanabilir." dedi.

Diasporanın Global Temsili

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyumda Yılmaz, Almanya'dan Fransa'ya, Amerika'dan Avusturya'ya kadar 7 milyondan fazla Türk vatandaşının bulundukları ülkelerde kök salarak Türkiye'yi temsil ettiğini belirtti.

Kültürel Kimliğin Korunması

Yılmaz, yurt dışında yaşayan Türklerin kültürel kimliklerini korumalarının, anavatan ile bağlarını sürdürmelerinin ve haklarını savunmalarının Türkiye'nin diaspora politikasının temel hedefleri olduğunu söyledi.

Toplumsal Destek ve Mücadele

Yılmaz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın, Türk diasporasının dil eğitimi ve anavatan bilinci gibi alanlarda destekler sunduğunu aktararak, ayrımcılık ve İslam düşmanlığına karşı mücadelelerin önemine dikkat çekti.

Önyargılar ve Yasalar

"İslam düşmanlığı ve Türkofobi gibi akımlar, diasporada yaşayan vatandaşlarımız üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır" diyen Yılmaz, nefret suçlarına karşı yasal çerçevenin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bildirge ve Gelecek Umutları

Sempozyum sonunda yayımlanacak "İslamofobi ve Türkofobi ile Mücadele Bildirgesi"nin önemine değinen Yılmaz, Türk ve Müslüman topluluklar arasında daha güçlü bağların kurulacağına inandığını söyledi.

Ekonomik ve Diplomatik Hedefler

Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı'nda bu birliktelik, Türk dünyasının küresel etkinliğini artırarak ortak hedeflere ulaşmayı sağlayacak en güçlü araç olacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Yüzyılı'nda I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu'na video konferans aracılığıyla katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal