Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Kırıkkale'de Demir Yolu Tesisinin Açılışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AYKAL Demir Yolu Tesisinin açılışında üretim ve teknolojinin önemine vurgu yaptı.

17.10.2024-16:42 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-16:42) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Kırıkkale'de Demir Yolu Tesisinin Açılışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Demir Yoluna Önemli Destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırıkkale'deki AYKAL Demir Yolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu. Yılmaz, demir yolu ağının geliştirilmesine yönelik kararlılıklarını vurgulayarak, "Üretim alanlarıyla pazarlar arasında iltisak hattı dediğimiz demir yolu hatlarını geliştirmek istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Üretim ve Teknoloji Türkiye Yüzyılı İçin Kritik

Yılmaz, üretimi sadece ekonomik bir faaliyet olarak değil, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin önemli bir güvencesi olarak değerlendirdiklerini belirtti. "Türkiye'nin teknoloji geliştirme kabiliyeti, hem kalkınma hem de tam bağımsızlık için vazgeçilmez bir unsur, bu son süreçte daha net bir şekilde anlaşıldı," diye ekledi.

Yüksek Teknoloji Yatırımları Destekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, yüksek teknoloji ve katma değer odaklı ekonomi politikalarını vurgulayarak, yeni teşvik mekanizmalarının devreye girdiğini belirtti. "Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programı ile stratejik ve teknolojik yatırımlara uzun vadeli finansman sağlamaktayız," dedi.

Demir Yolları, Sanayinin Temel Taşı Olacak

Yılmaz, demir yollarının yeniden ülkenin gündemine getirildiğini ve mevcut hatların modernizasyonu için önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi. Ayrıca, "Lojistik maliyetlerimizi düşürüp rekabet gücünü arttırmayı hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Aykal Grup'un Önemi

Aykal Grup'un sektördeki öncü rolüne dikkat çeken Yılmaz, "Bu tesis, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltacak ve döviz kazandıracak. Aylık en az 10 lokomotif ve 50 vagonun bakımını yapabileceğiz," dedi.

İstihdam Artışı ve Çevre Dostu Taşımacılık

Fabrikanın istihdam kapasitesinin 300 kişiye ulaşacağını belirten Yılmaz, demir yolu yatırımlarının çevre dostu taşımacılık hedeflerine de katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi. "Demir yollarının yaygınlaşması, karbon ayak izimizi azaltma yolunda önemli bir adım olacaktır," şeklinde konuştu.

Kırıkkale'deki Ziyaretler

Açılış öncesi Kırıkkale'yi ziyaret eden Yılmaz, Valilik ve Kompozit Mekatronik ve Savunma Sanayi AŞ Fabrikası'nı gezdi. Valilikte öğrencilere hediyeler verdi ve protokol ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırıkkale'de AYKAL Demir Yolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırıkkale'de AYKAL Demir Yolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikası açılış törenine katılarak, konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal