19.10.2021-12:20 (Son Güncelleme:24.12.2021-11:11)


1

NİJERYA NEREDEDİR?

NİJERYA NEREDEDİR?

Afrika'nın batısında yer alan Nijerya'nın komşuları Nijer, Çad, Kamerun ve Benin'dir. Nijerya'nın anlamı Nijer nehrinden gelir. Afrika'nın en büyük ülkelerinden biri olan Nijerya'nın Atlantik okyanusuna sınırı vardır. 1 Ekim 1960 yılında bağımsızlığını ilan eden Nijerya, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak görülüyor.



2

NİJERYA'NIN DİNİ NEDİR?

NİJERYA'NIN DİNİ NEDİR?

Nijerya dinler bakımından oldukça çeşitlidir. Ülkenin en büyük dini çoğunluğu %43 ile İslam'dır. İslam'ı %40'la Protestan Hristiyanlar takip eder. Birçok yerel dine sahiplik eden Nijerya'nın nüfusu 206 milyondur. Dünyanın en yüksek 7. nüfusuna sahip olan Nijerya'da çocuk ölüm oranları fazladır.



3

NİJERYA'DA GEZİLECEK YERLER

NİJERYA'DA GEZİLECEK YERLER

Nijerya'ya vize muafiyetinin bulunması yüzünden birçok insan Nijerya'da gezilecek yerleri aratıyor. Mükemmel bir doğaya sahip olan Nijerya, yerel gelenekleri ve kültürüyle herkesin dikkatini çekiyor. Yankari ve Gashaka Gumti milli parkları insanların gezmeyi en çok sevdiği doğal yerlerin başında geliyor. Müzeleri ve Çad Çölü ile Nijerya, benzersiz bir deneyimi vaat ediyor.



4

NİJERYA'DA HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİREN ADET

NİJERYA'DA HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİREN ADET

Nijerya'nın güneyindeki Delta eyaletinde, cenaze törenlerinde kadınlar, ölen eşlerinin mezarlarının yanı başında zorla soyunduruluyor. Soyundurulmadan önce saçları ve bikini bölgelerindeki kıllar zorla kestiriliyor. Kılları ve tırnakları kesilen kadınların saçları ve kılları kesildikten sonra kıyafetleriyle birlikte yakılıyor. Ölen eşin ardından kadınlar, yakın akrabalarla zorla evlendiriliyor.



5

NİJERYA VE İÇ SAVAŞ

NİJERYA VE İÇ SAVAŞ

Nijerya şu an iç savaşta bulunmakta. Boko Haram adlı radikal İslamcı örgütün 2002'de saldırılarına başlamasından beri ülke iç savaş halinde. 2015 yılında IŞİD'e bağlılıklarını ilan eden topluluğun Afrika'nın birçok ülkesinde teşkilatlandığı biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR