Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanıydı: SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti

Uluslararası Savunma Danışmanlık, İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SADAT) kurucusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti.

04.08.2024-17:05 - (Son Güncelleme: 04.08.2024-17:28) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanıydı: SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi 79 yaşında hayatını kaybetti. Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Adnan Tanrıverdi, kanser tedavisi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Tanrıverdi'nin onursal başkanlığını yaptığı Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) internet sitesinde de taziye mesajı yayımlandı. 

Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti

İnternethaber’de yer alan habere göre; Mesajda, "ASDER 2004-2009 dönemi Genel Başkanı, askeri vesayetin kaldırılmasında ve darbelere karşı demokrasiyi güçlendirme çalışmalarında büyük hizmeti olan Adnan Tanrıverdi Paşamız bu sabah Hakk'a yürümüştür. Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun," ifadelerine yer verildi.

Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi'nin cenazesinin yarın Eyüp Sultan Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Eyüp Sultan Kabristanı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Adnan Tanrıverdi kimdir?

Adnan Tanrıverdi, 8 Kasım 1944 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Akşehir'de tamamladı. 1962-1963 öğretim yılında bir yıl vekil öğretmen olarak görev yaptıktan sonra, 1963-1964 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümünde eğitim gördü. 1964 yılında Kara Harp Okulu'na girdi ve 30 Ağustos 1966'da Topçu Subayı olarak mezun oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanıydı: SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti

Tanrıverdi, çeşitli askeri görevlerde bulundu:

23. Piyade Tugayı, 8. Topçu Taburu (İstanbul)

10. Piyade Tümeni, Topçu Alayı (Tatvan)

58. Topçu Er Eğitim Tugayı, Karargah Bölüğü ve 1. Topçu Taburu (Burdur)

Kara Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde eğitim aldı.

Kurmay Subay statüsünü 1978'de kazandı ve 1980'de Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi. Çeşitli kurmay görevlerinde bulundu:

2. Piyade Tümen Komutanlığı (Adapazarı) İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkan Vekilliği

Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği

Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı Lojistik ve Harekat Şube Müdürlükleri

1986-1988 yıllarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı

1988-1990 yıllarında Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Subay Üyelik ve 1. Daire Başkan Vekilliği

1992'de Tuğgeneralliğe yükseltildi. Emekliye ayrıldıktan sonra çeşitli sivil görevlerde bulundu, 28 Şubat 2012'de SADAT A.Ş.'yi kurdu.

SADAT nedir?

SADAT A.Ş., Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 28 Şubat 2012'de Adnan Tanrıverdi tarafından kuruldu. Şirket, uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde yer almakta olup, çeşitli ülkelerde faaliyet göstermektedir.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini de üstlenmişti

Adnan Tanrıverdi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Ağustos 2016'da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilmişti. Tanrıverdi, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal