Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Taziye Telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'nin ailesi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

31.07.2024-16:35 - (Son Güncelleme: 31.07.2024-16:35) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Taziye Telefonu

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye'nin eşi ve çocukları ile gerçekleştirdiği görüşmede, Heniye’nin hain bir suikast sonucu şehadetinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

Erdoğan'dan Filistin'e Destek Mesajı

Erdoğan, suikastin ardından yaptığı açıklamada saldırıyı lanetlerken, Filistin'e olan desteklerin devam edeceğini belirtti. Erdoğan, Filistin davasına olan bağlılıklarını ve Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı.

Haniye Suikastı

Hamas Lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucu şehit olmuştu. Hamas ve İran, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini duyurmuş, İsrail ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Suikastin ardından bölgede gerilim artmış, uluslararası alanda pek çok tepki gelmişti.

Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taziye telefonu, Türkiye'nin Filistin davasına olan desteğini bir kez daha teyit etti. Görüşmede, Erdoğan'ın Heniye'nin ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak, Filistin halkının acısını paylaştığı belirtildi.

Sonuç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniye'nin ailesine taziye telefonu ederek, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha vurguladı. Filistin'e olan desteklerinin devam edeceğini ifade eden Erdoğan, Heniye'nin şehadetinin Filistin davasını daha da güçlendireceğini belirtti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal