Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pençe Kilit sözleri: ‘Çok yakında kilidi kapatıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi’nde yaptığı açıklamada, 'Kuzey Irak'taki Pençe Kilit Harekat bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz' ifadelerini kullandı.

13.07.2024-16:57 - (Son Güncelleme: 13.07.2024-16:57) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pençe Kilit sözleri: ‘Çok yakında kilidi kapatıyoruz’

Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde düzenlenen Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele ve Gazze’deki soykırım konusunda net sözler ifade etti.

Evlatlarımız en donanımlı ve en iyi şekilde yetişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri'nin 12. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile 6. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurduğumuz Milli Savunma Üniversitemiz, kuruluş misyonunu büyük bir başarıyla yerine getiriyor. Astsubay Meslek Yüksekokulları ve Harp Okulları ile Harp Enstitüleri'nde eğitim alan evlatlarımız her açıdan en donanımlı, en iyi şekilde yetişiyor," dedi.

Törende, 54'ü dost ve kardeş ülkelerden olmak üzere toplam 181 subayın mezuniyetini kutladıklarını belirten Erdoğan, Harp Enstitüleri'nde eğitimlerini tamamlayan tüm subayları tebrik etti ve misafir subaylara kendi ülkelerinde başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pençe Kilit sözleri: ‘Çok yakında kilidi kapatıyoruz’

Erdoğan, "Şahsımızın ve milletimizin en kalbi selamlarını halklarına ulaştırmalarını özellikle rica ediyorum. Türkiye'nin diğer eğitim kurumlarından mezun olan ve fahri elçilerimiz olarak gördüğümüz tüm misafir öğrenciler gibi bu arkadaşlarımızla da gönül bağlarımızı daima koruyacağız. İnşallah kendilerini gelecekte ordularının en üst komuta kademelerinde devletlerine ve milletlerine aşkla hizmet ederken göreceğiz," dedi.

Milli Savunma Üniversitesi misyonunu başarıyla yerine getiriyor

Türkiye'nin 2 bin 233 yıllık tarihiyle dünyanın en köklü ordularından birine sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, ülkenin en eski kurmay eğitim sisteminin temellerini attığını belirtti. Kurmaylık dahil askeri eğitimin tüm aşamalarında zengin bir müktesebata sahip olduklarını ve subayların bu nitelikli eğitimin meslek hayatlarında onlara rehberlik edeceğine inandığını söyledi.

Eğitimlere katkı sunan komutan ve hocalara teşekkür eden Erdoğan, "15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurduğumuz Milli Savunma Üniversitemiz, kuruluş misyonunu büyük bir başarıyla yerine getiriyor. Milletimizin köklü değerleriyle birlikte ordumuzun değişen ihtiyaçlarını da karşılayan eğitim sistemiyle üniversitemiz, Silahlı Kuvvetlerimizin farklı kademelerine vazife şuuru yüksek personel kazandırıyor," dedi.

Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'nin dünyadaki trendlerin ışığında yeni açılımlarla kendini geliştirdiğini memnuniyetle takip ettiklerini belirtti. Üniversitenin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurmay kadrosunu yetiştiren bir merkez olma yolunda ilerlemesini takdirle karşıladıklarını ifade etti. "Düşünce, fikir, vizyon olmadan strateji olmaz. Büyük stratejiler olmadan da taktiksel hamleler arzu edilen neticeyi vermez," diyerek konuşmasını tamamladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal