Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti il başkanlarına talimat: ‘Seçim öncesi verilen sözleri yerine getirin’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarının katıldığı toplantıda, vatandaşa seçim öncesi verilen vaatlerin ayrım yapmaksızın yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

01.08.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 01.08.2024-10:58) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti il başkanlarına talimat: ‘Seçim öncesi verilen sözleri yerine getirin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti il başkanlarına talimat verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin önceki gün düzenlenen il başkanları toplantısında teşkilatlarına önemli talimatlar verdi. 

Hizmet her yere gidecek

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Erdoğan toplantıda, “Vatandaşın hizmet talebini çözeceksiniz. Bahane üretmeyeceksiniz. Vatandaşa ‘yok’ yok. Geri çevirmeyeceksiniz. Aciliyeti olan konularda tasarrufa sığınmayacaksınız. AK Parti’de bahane olmaz. Belediye yönetimi ister bizde olsun ister muhalefette, ayrım yapmadan hizmet her yere gidecek. Vatandaş siyasi tercihini farklı yönde kullanmış olsa bile seçim öncesi verilen sözler yerine getirilecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti il başkanlarına talimat: ‘Seçim öncesi verilen sözleri yerine getirin’

Meseleler bahane üretilmeden çözülsün

Toplantıda, birçok il başkanı şehirlerinin ihtiyaçları doğrultusunda taleplerde bulundu. Erdoğan, ilgili bakanlara bu meselelerin bahane üretmeksizin çözülmesi talimatını verdi. Örneğin, bazı il başkanları şehirlerine düzenlenen uçuşların azalmasından şikayet ederken, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, seferlerin en kısa sürede artırılacağını açıkladı.

Vatandaşın taleplerini yerine getirin

Bitlis teşkilatının Mutki ilçesine hastane talebi ve doğalgaz sıkıntısının çözülmesi yönündeki taleplerine de yanıt veren Erdoğan, “Vatandaşa da bana da bahane üretmeyin, işleri çözeceksiniz. AK Parti’de bahane olmaz, sorun varsa çözeceksiniz sizin göreviniz bu. Aciliyeti olan konularda hizmet talebi varsa tasarruf tedbirine de sığınmamak lazım” dedi. Hastane talebi konusunda ise, “İlçenin nüfusu az. Merkez yaklaşık 4 bin, ilçe 30 bin. Ortalama 50 yataklı bir gün hastanesi yapalım. Bu daha makul olur. Bu kadar tasarruf ettiğimiz yerde bunun fazlası israf sayılır” şeklinde konuştu.

Toplantıda süt üreticilerinin sorunları da geniş bir şekilde ele alındı. Üreticiler, süt tüketiminin düştüğünü ve firmaların artık süt almadığını, bu nedenle süt ineklerinin kesilme riskinin ortaya çıktığını belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu meseleyi gündeme aldıklarını, süt tozuna yönelik ihracatta bazı kısıtlamaların bulunduğunu, bu kısıtlamaların önünü açacaklarını ve konuyu her yönüyle değerlendireceklerini söyledi. (İnternethaber)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal