Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a tepki gösterdi: Daha fazla seyirci kalınmamalı

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın Müslümanlara yönelik kısıtlamalarına tepki gösterdi. Erdoğan açıklamasında, "Yunanistan'daki kardeşlerimizin dini liderleri tanınmıyor, vakıfları ve hakları gasp ediliyor. Kimlikleri reddediliyor. İslam alemi Yunanistan'da zulme uğrayan kardeşlerimin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır." dedi.

28.11.2022-12:15 - (Son Güncelleme: 28.11.2022-12:15) Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a tepki gösterdi: Daha fazla seyirci kalınmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu.  Yunanistan’ın Müslümanlara yönelik kısıtlamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Yunanistan'daki kardeşlerimizin dini liderleri tanınmıyor, vakıfları ve hakları gasp ediliyor. Kimlikleri reddediliyor. İslam alemi Yunanistan'da zulme uğrayan kardeşlerimin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Daha fazla seyirci kalınmamalı

Dünyanın neresinde bir zulüm varsa çatışma varsa açlıktan ve susuzluktan ölen masum varsa vebali hepimizin üzerinedir. Doğrudan insanı, insanlığın huzur ve güvenliğini ilgilendiren her mesele bizim de meselemizdir. Yaşadığımız topraklar farklı olsa da aynı büyük ailenin fertleriyiz.

İslam ümmeti olarak bizim kardeşliğimiz her türlü fikir ayrılığının  üstesinden gelecek güce sahiptir. Rabbim aramızdaki bu sevgiyi daim eylesin diyorum.

Zorlu salgın döneminde sosyal yardımlaşmanın hayatımızda ne kadar kritik rolü olduğunu tecrübe ettik. Aşı ve ilaç şirketleri doğrudan insanlığın geleceğini ilgilendiren saldın döneminde bile yüksek kazanç elde etmekten vazgeçmedi.

Erdoğan Yunanistan Tepki

Turkovac insanlığın hizmetinde

Türkiye insani değerlerin sınandığı zor günlerde elindeki imkanları tüm ihtiyaç sahipleri ile paylaşmıştır. Bizden talepte bulunan 160 ülkeye tıbbı yardım malzemesi gönderdik. TURKOVAC'ı tüm insanlığın hizmetine sunduk. Kalkınma ve refah mücadelelerinde Afrika halklarının yanında yer aldık. 

Diplomatik çözümün mümkün olduğunu gösterdik

Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması için ilk günden itibaren yoğun çalışma yürüttük. Karadeniz üzerinden tahıl koridoru ve esir takasını hayata geçirerek diplomatik çözümün mümkün olduğunu gösterdik. 11 milyon tonu aşkın tahılın Karadeniz üzerinden sevkini mümkünleştirdik. 19 Kasım'dan itibaren 120 gün uzatılmasını Afrikalı kardeşlerimizin sıkıntısını bir nebze olsun azaltacağına inanıyoruz.

Dünyada enflasyon zirvede

Salgınla başlayan enerji ve emtia fiyatlarındaki artışla tırmanan küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Enflasyon ve işsizlik rakamları son 50-60 yılın zirvesine ulaşmış durumda. Faizleri yükselterek enflasyonu kontrol altına alma çabaları şimdiye kadar beklenileni veremedi. Enerji kesintileri AB'de ciddi sorun haline geldi. Hayat pahalılığın sebep olduğu ekonomik zorluklardan az ya da çok etkileniyoruz. Bu süreci başarıyla yönetsek de kimi olumsuzlukları biz de hissediyoruz. Tüm dünyada resesyon beklentilerinin artması tünelin sonundaki ışığın henüz görülmediğine işaret etmektedir.

İslam karşıtlığı oy devşirme aracı olarak kullanılıyor

Bugün İslam karşıtlığı batılı siyasetçilerin oy devşirmek için en sık başvurduğu araçlarından biridir. Lafa gelince demokrasi ve özgürlük konusunda mangalda kül bırakmayanlar Müslümanların hakları olunca en faşist uygulamaları devreye almaktan çekilmiyor. Kimi Avrupa ülkelerinde başörtüsüne getirilen hukuk dışı kısıtlamalar bunun en çarpıcı örneğidir. İnsanların dinlerini yaşamasına mani olmak zorbalıkla inançlara müdahale etmek orta çağın engizisyon ruhunu yeniden hortlatmak demektir.

Yunanistan’ın Müslümanlara yönelik kısıtlamaları

15 Mart'ın BM Genel Kurulu tarafından İslamofobi ile Mücadele günü olarak kabul edilmesi uluslararası topluma verilmiş bir mesajdır. Yunanistan'daki Müslüman Türk azınlığına yönelik haksız ve hukuksuz uygulamalar artarak devam ediyor. Yunanistan'daki kardeşlerimizin dini liderleri tanınmıyor, vakıfları ve hakları gasp ediliyor. Kimlikleri reddediliyor. İslam alemi Yunanistan'da zulme uğrayan kardeşlerimin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin maruz bırakıldıkları hak ihlallerini de biliyorsunuz. Filistin meselesinin 1967 sınırlarında bağımsız egemen coğrafi bütünlüğe sahip Filistin devletinin vücut bulmasıyla çözüme kavuşturulmasını destekliyoruz.

Terörün vahşi yüzüne şahit olduk

Pek çoğunuz terörün vahşi yüzüne şahit olmuş insanlarız. Terör örgütlerinin kalleş saldırılarında vatandaşlarımızı kurban verdik. Kimi zaman FETÖ, PKK, DEAŞ olarak karşımıza çıktı. Bu örgütlerin tamamı öncelikle Müslümanları hedef aldı ve kan döktü. Sadece biz PKK saldırılarında 40 bine yakın insanımızı kaybettik. FETÖCÜ'ler 252 kardeşimizi alçakça şehit ettiler. Dökülen bu kanda bölücü terör örgütü kadar DEAŞ'la mücadele kapsamında bu teröristleri silaha ve desteğe boğanların da payı vardır. İlk günden beri proje mahsulü yapı olduğu bilinen DEAŞ'la mücadelede PKK'ya destek verme artık son bulmalıdır. Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak'ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu örgütün kökünü kazımakta kararlıyız. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal