Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları KKTC’de: Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl yönümü gerçekleşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 yıl önce gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü törenlerine katılmak için Lefkoşa’ya gitti.

20.07.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 20.07.2024-10:24) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları KKTC’de: Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl yönümü gerçekleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’ye gitti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü için hazırlıklar tamamlandı. Adada geniş çaplı törenler ve etkinlikler düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa'da 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak törene katıldı. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında, Erdoğan özel uçak TC-CAN ile KKTC'ye geldi. Ercan Havalimanı'nda, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılamada KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları KKTC’de: Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl yönümü gerçekleşiyor

Türkiye hükümeti KKTC’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da KKTC'ye geldi. Etkinliklere Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu da katılacak.

Gösteriler ve törenler yapılacak 

TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu 50 gemi, geçit töreninde yer alacak. Doğu Akdeniz'deki gösterilerde muharip uçaklar ve F-16 savaş uçakları KKTC üzerinde jet geçişi yapacak. Ayrıca Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekipleri de gösteri uçuşları gerçekleştirecek. 50. yıl şerefine adada 50 pare top atışı yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal