Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Doğum yapan kadınlara yeni destek paketi veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Azalan doğum oranlarına tedbir alacağız’’ sözleri sonrasında AK Parti tarafından kadınlara yönelik kapsamlı bir destek paketi çalışması başlatıldı.

21.06.2024-12:31 - (Son Güncelleme: 21.06.2024-14:45) Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Doğum yapan kadınlara yeni destek paketi veriyor

AK Parti'nin son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Türkiye'de endişe veren doğum oranları titizlikle ele alındı. Toplantıda, ücretli doğum izninin mevcut 4 ay süresinden 1 yıla çıkarılması önerisi gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu öneriye olumlu bir yaklaşım göstererek, "Bu konuda geleneksel maliye politikalarının dışında adımlar atacağız. Elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Doğum yapan annelere yeni destek paketi

Haber7’de yer alan habere göre; basına yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a konuyla ilgili hızlı bir çalışma talimatı verdi.

Bakan Göktaş, AK Parti strateji ekibine kısa bir süre önce ücretli doğum izni süresinin 4 aydan 1 yıla çıkarılması konusundaki olası adımlarla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Doğum yapan kadınlara yeni destek paketi veriyor

Azalan doğum oranına çare bulunacak

Sunumun ardından AK Parti yetkilileri, bu sürecin sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Dünya genelindeki örneklerden yola çıkarak, ikinci ve üçüncü çocuk sahibi olmak isteyen ailelere devlet tarafından destek sağlanması gerektiğini belirttiler. Toplantıda ayrıca, annenin izin süresinin kademeli olarak artırılması, kreş veya kira desteği, kadının özlük hakları ve maaşında yapılacak düzenlemeler gibi konular da ele alındı. AK Parti yetkilileri, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sadece doğum izni süresini uzatmak değil, kadınlarımızın çocuk sahibi olma isteğini desteklemek istiyoruz. Kreş, çalışan desteği, kira desteği... Kadınlarımız iş hayatında aktif rol alırken, çocuk sahibi olmak istiyorlar ancak bakıcı ücretleri çok yüksek. İkinci ve üçüncü çocuklara yönelik desteklerin artırılması büyük önem taşıyor. Aile Bakanlığı'nın bu konuda birçok bütçe kalemi bulunuyor. Özellikle 0-3 yaş arası dönemdeki çocukların gelişimi için değişiklikler hayati önem taşıyor.''

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal