Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile görüştü: Paris Olimpiyatları açılışındaki skandala tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların lideri Papa Francis ile görüştü. Erdoğan Papa’ya Paris’te yapılan Olimpiyatlar’daki açılış gösterisine dair tepkilerini iletti.

01.08.2024-16:58 - (Son Güncelleme: 01.08.2024-17:04) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile görüştü: Paris Olimpiyatları açılışındaki skandala tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa’ya Paris Olimpiyatlar açılışındaki skandal sebebiyle tepkilerini iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Paris Olimpiyat Oyunları açılışında sergilenen bazı gösterilerin ahlaksız ve infial yaratan nitelikte olduğunu belirtti.

Paris Olimpiyatlar açılışında skandal görüntüler

Haber7’de yer alan habere göre; Erdoğan, Paris Olimpiyatları'nda sergilenen bazı gösterilerin ahlaksız ve infial yaratan nitelikte olduğunu belirtti. Bu gösterilerin ifade özgürlüğü ve hoşgörü adı altında insanlık onurunu zedelediğini, dini ve ahlaki değerlerle alay edildiğini vurgulayan Erdoğan, bu tür davranışların sadece Hristiyan dünyasını değil, Müslümanları da derinden yaraladığını ifade etti. Erdoğan, bu konuda ortak bir duruş sergilemenin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olimpiyat oyunlarının insanları bir araya getirme amacı taşıdığını hatırlatarak, dini değerlere meydan okunmasının ve sapkın propagandaların yapılmasının ahlaki bir çöküşün işareti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis ile görüştü: Paris Olimpiyatları açılışındaki skandala tepki

Gazze katliamı

Görüşmede ayrıca, Gazze’deki İsrail saldırılarının soykırıma dönüştüğünü ve ciddi bir insani kriz yaşandığını belirten Erdoğan, İsrail'in bu katliamları bazı devletlerin sağladığı diplomatik, ekonomik ve askeri desteklerle gerçekleştirdiğini ifade etti.

Müslüman ve Hristiyanların huzuru için harekete geçilmeli

Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast ve Lübnan’a yapılan saldırının, İsrail’in tüm bölge ve dünya için bir tehdit oluşturduğunu gösterdiğini söyleyerek, Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzuru için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Papa Fransuva’nın İsrail’e destek veren ülkelerle yapacağı görüşmelerin saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için önemli olduğunu belirtti.

Papa Fransuva ise barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin korunması konusundaki hassasiyeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal